Tuesday, October 26, 2010

Hidup Bawah Jambatan.....oh Dunia..!!...

Adoi..masih di ofis. Jam dah pukul 8 lebih. Anak dah menunggu kat rumah. Maybe tengah tengok tivi dengan opah dia. Anak setakat ni steady lagi. Mungkin tak berapa nak steady bila dia dah tau macamana nak pegang kaki mama dia bila mama nak pergi kerja..hehe..

Nak buat macamana kan. Inilah tuntutan kerja. Kerja seumpama nak hidup seribu tahun lagi, beribadat biarlah macam nak meninggal esok...gulpp...

Dulu berangan nak kawin ngan orang kaya supaya boleh bangun pukul 12 tengahari - takyah basuh muka - dah ada breakfast kat atas katil. Hah..melampau kan..hehe..

Tapi angan tinggal angan jelah..

Macamana pun, syukur dengan rezeki yang Allah bagi ni. Ada juga rezeki nak duduk dalam rumah, tiap-tiap bulan ada juga duit nak bayar rumah.

Kalau duduk bawah jambatan macamana? BACA SINI yer..



Taktaula macamna perasaan mereka-mereka ini kan. Kesiannya kat anak kecil ni. Tak terkata apa..wahai pemimpin-pemimpin semua, tolonglah mereka ini.

sumber : kosmo! online



5 comments:

ayu said...

kita patut bersyukur kan ami..tersentuh bila tgk gambar tu..

Sharinginfoz said...

betul kata ayu, kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada

Huzn said...

tapi kan ami...apa yg aku musykil kan tu...umur muda lagi laki bini 28-27...apsal tak keje??badan sihat dan nampak berupaya utk bekerja dan dlm paper pun x nyata kan pulak sakit or tak berupaya nak bekerja...bumi Allah nih...rezeki ada dimana-mana...insyaallah...

azzey said...

amirah: mmg sedih gak tgk kisah diaorang ni dlm berita TV ari tu!

amirah said...

ayu & bro nik: tula, syukur dgn apa yg ada..
roho : yg tu wallahualam..tapi dgr kata husband dia ada keje sket2 jd buruh binaan..pastu takdek kelulusan kan..senang cerita, bila takde restu keluarga, hidup sempitla kut..anak dia ada sakit kan, sawan, agaknya husband dia jela yg keje..ermm
azzey : saya sgt kesian pada anak dorang tu..