Wednesday, October 06, 2010

10.10.10.. : )

Menarik kan nombor tu? Dulu masa 09.09.09 berangan betul nak menikah hari tu, tapi tak kesampaian sebab lambat sangat..kitorang nak cepattt..kuang kuang..

Seperti biasa, kalau ada tarikh menarik mesti ada pasangan yang decide nak kahwin. Agaknya sebab senang nak ingat anniversary kut..pasni mesti berebut pulak nak cop tok kadi untuk tarikh 01.01.11 atau pun 11.11.11...ishhh..cantik sangatla pulak nombor ni.. : P

Selain daripada kenduri kahwin kat sekitar Melaka ni, menariknya 10.10.10 minggu ini, perkahwinan Angkasawan Pertama Malaysia, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dengan tunangnya, Dr Halina Mohd Yunos di Putrajaya.

Pada tarikh ni 3 tahun yang lepas la Datuk Dr Sheikh Muszaphar ke angkasa, so, secara tak langsung, sebagai anniversary ke angkasa la..senang nak ingat kan.. 


Mesti meriah dan bersejarah sebab 100 angkasawan dari 35 negara dijemput hadir. Tambah meriah pulak dengan jemputan seramai 10,000 orang..ui..ramainya..

Dah semestinya angkasawan-angkasawan ni boleh datang kan, sebab semalam dah pun bermula Perhimpunan Angkasawan Sedunia 2010 anjuran Persatuan Penjelajah Angkasa Lepas yang akan berakhir 9.10.10 ni. Memang ngam-ngam boleh datang ke kenduri Datuk Dr Muszaphar kan..

Sesiapa yang teringin nak tengok perkahwinan Angkasawan Pertama Malaysia bolehlah tengok liputan secara langsung di TV3 hari Ahad ni ye. Tema perkahwinannya "Pahlawan Melayu di Istana Kayangan"... menarikkk

Tak sabar jugak nak tengok ni. Ada tak tetamu yang terapung-terapung ek..Sambil tu boleh la berangan nak jadi Angkasawani..ngeh

*eh, orang lain kawin, orang lain yang excited lebih..aduhh..bisa bisa*

No comments: