Wednesday, September 01, 2010

Terbakar Kampung Nampak Asapnya, Terbakar Hati Siapa Yang Tahu..waaaa

Haritu big bos datang. Dengar kata bila Datuk datang, pastu dapat bonus.

Tapi tadi bos kata takde bonus untuk saya. Sedihnya. Bos kata polisi syarikat bonus cuma untuk pekerja yang dah kerja sekurang-kurangnya 10 bulan untuk tahun lepas. Saya join firm ni tahun lepas bulan 6, so, tak sampai 10 bulan la kalau sampai Disember tahun lepas.

Abis tu, kalau takde bonus raya, takde ke jugak duit raya untuk saya boss? Sian la kat saya. Dahla boss "janji manis" bagai, saya dah siap-siap berangan tau..!!

Berangan in advance nak beli kuih raya, baju raya untuk mak kat kampung. Alamatnya, sekian terima kasih jela.

Memang terbakar je rasa hati ni. Penat-penat buat collection, achieve KPI bagai, tapi tak dapat apa pun.

Waaa..sedihnya.


9 comments:

Wan Anie said...

jangan sedih... mana tahu ada rezeki datang kut lain.

akak pun xde bonus dik. :D

Anamarza said...

Biasa la tu amie, pernah gak alami kejadian camtu masa kerje dulu...sabar jer la kan...

amirah said...

kak wan : saya memng tengah menanti kut2 ada rezeki yg lain..ala, kak wan takpe..bisnes insyaAllah ok punya.. : P

kak ana : tula, sebb mengharap sangat kut, tu yg frust menonggeng tu

Sharinginfoz said...

la tahzan, jangan bersedih, insyaAllah ada kebaikan atas yang berlaku.....

Performance Bulan Ogos

ayu said...

ami..

jgn sedih2 ye...ayu pun tak sure dapat ke idak..harap2 la dapat ..tak kisah la, 1/2 pun ok..selalu bos bg 1/2 time raya n 1/2 lagi time tahun baru cina..

Lady of Leisure said...

sabar2... tapi i nengok tajuk entry ni i tetiba nak gelak sbb teringat iklan yg karam singh walia tu kan..
sabar k, ada hikmah di sebaliknya..

amirah said...

ayu, sebb bos dah janji manis..kata ada, ada, ada..padahal habuk pun takdak..sakit hati untuk 365 hari lagikkkk..eeeee..saboooo

lady, hehehe..sebnrnya tktau ni entri leleh ke atau entri terbakar hangittt..mencikk

Eyriqazz said...

kita senasib..first time sebelum raya tak menerima advance bonus..janji memang mudah kan?

amirah said...

bro eyriqazz..mmng sungguh tangkap syahdu ni..rasa cam terngiang2 lagu datuk siti yg sedihhh tu je..