Thursday, September 02, 2010

Award dari Ayu


1. Apa yang sedang bermain di fikiran sekarang?

Masih lagi sedih sebab tak dapat bonus raya..Bila nak habis daaa...Pastu, tengah fikir nak masak apa untuk berbuka. Pastu terbayang ayam golek kat Kenny Rogers ngan muffin dia.Bila la dapat nak makan Kenny Rogers ni. Teringin dari Satu Ramadhan. Harini dah 23 Ramadhan dah. Asyik tak sempat je. -- ish banyaknya yang tengah main aci aci kejar kat dalam kepala ni...ishhh

2. Apakah nama samaran anda?

"amirah" - ok fine, sangat nerd kan guna nama samaran yang tak berapa nak samar dan takleh nak menyamar ni. Tapi ai like nama ni. Sebab kalau orang tak kenal, tak tengok rupa dari depan (dari belakang je) mesti orang teka masih belasan tahun..awww..

3. Berikan 3 orang yang anda sayang

My dearest Mr MRS, Ahmad bucuk mama, dan ibu saya tercinta kat kampung..
love them all
4. Panggilan untuk si dia

Dulu masa berchenta2 panggilan "saya awak"..last2 jadi "wak wak wak". Pastu dah tukar panggil ermm...ala seganla nak citer..moral of the story, kena taat suami, kalau tak, berdosa. Tanda hormat, panggil "Abang" --- bukan abang seibu sebapa mahupun abang ibu susuan.Ini kira abang tahap tertinggi..

5. Hadiah yang diimpikan oleh orang yang teristimewa

Taktau si dia nak hadiah apa, suami saya sangat la baik saya rasa. Takdela macam saya, sket2 nak itu, nak ini, teringin itu, teringin ini. Semua dia ok. Tapi rasanya kalau ada ongkos lebih nak hadiahkan wallet dan hp baru..Kesian kat Mr Husben, keypad hp nya kena cucuk-cucuk guna pen (iye, pelik tapi benar -- belum pernah masuk Ripley's Believe It or Not lagi).

6. Blog yang anda suka visit

Semua blog yang ada di bloglist. Suka baca idea orang. Kadang-kadang tak tinggalkan jejak tapi selalunya akan tinggalkan juga. 
 
7. Taggedkan kepada :

Semua blogger yang membaca entri ni. Jomlah jawab soalan-soalan ni sementara nak habiskan sehari lagi di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan.

Thanks ayu...

3 comments:

Lady of Leisure said...

lady tak baca lady nengok je ehehehe....

ayu said...

aiyakkkk..ami..sama la...dok gak terbayang2 kenny rogers ni..bila la nak dapat makan ni..huhu...

amirah said...

ayu, adoi..laponyaaa...pagi tadi bngun lmbat, sempat makan 2 biji kurma je..air pun tak sempat minum