Friday, August 27, 2010

Duit Raya Penjawat Awam


Rasanya semua dah tau pasal kakitangan kerajaan dapat bonus raya RM500 seperti yang dah diumumkan PM Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.

Yeay...walaupun tak banyak, tapi bersyukur...Bolehla jugak top up buat beli baju raya..

Rasanya nak pegi beli baju raya la this weekend. Asik terfikir bila la nak beli, tapi sebab bulan lepas bajet ngam2 je, pendamkan jela dulu hasrat murni tu..ahak..

Agak2nya kaler apa yang sesuai dengan kitorang sefamili. Dari tahun lepas nak mencari warna kelabu pujaan hati encik suami untuk baju raya. Katanya berkenan sangat dengan warna kelabu. 

Bila mintak dia describekan warna kelabu yang macamana, complicated sangatla pulak bunyinya.

"Ermm..bukan kelabu sangat, bukan kelabu yang ke arah kebiru-biruan, bukan kelabu ke arah ungu-unguan (apakah?), tapi kelabu ke arah kehijaun-hijauan."


hehehe..sangatla pening kalau tak tengok lagi depan batang hidung kelabu macamane sebenarnya..

Untuk Ahmad pun belum beli lagi baju raya. Tapi dah pernah survey, kat Jusco ada jual baju melayu for babies..rasanya yang sekecil 4 bulan dah ada. Senang pilih yang mana berkenan terus tangkap jela.

Ahmad dengan bukan baju raya..

Apa lagi..jom beli baju raya..!!


- sabar ye..abiskan puasa dulu -


7 comments:

ayu said...

kebetulan isnin ni ayu apply cuti so, akan serbu ke jln TAR cari baju melayu budak2..baju ayu n suami dah ada..tema???mmmm..warna hijau ala2 lumut2 kut...

chanteqnyaaaaaaaaaaaaaa...baju bukan baju raya ahmad ni..

amirah said...

ayu, hijau ke?hak hak hak..sukerrr hijau.tapi asik hijau jela pulak..heheh..larat ke nak tempuh manusia kat jalan TAR tu ayu?tp amie pun teringin nak gi jalan TAR..best giler kat situ rasanya bila time pose. kitorg balik kuala malam raya, harap2 jali setujula ngn 'paksaan' amie nak singgah dulu jln TAR malam raya tu..hahah giler tak??ntah ntah takde org menjual dah..

Sharinginfoz said...

baguslah kepada yang dapat

amirah said...

entri ni mcm saya yg dapat..hihi..sbnrnya husben je yg dpt...swasta camni susah nak dpt..sebulan bonus pun shushah

Mata Hati said...

huuu...sya tak dpt sbb bukan penjawat awam. harap2 ler gaji bln ni masuk sblm raya. kalu selepas raya, budak2 yg dtg rumah balik tgn kosong lah..cukup lah dgn mkn biskut raya jer

suhaisweet said...

Terhegeh2 dtg kat sini..org lain suma dah lawat awak..kita jer yg lembab..anyway traffic dh up..jgn susah hati ;D

amirah said...

mata hati : company apakah itu yg byr gaji selepas raya??sungguh sadis..nak hire lawyer hak pekerja?hehe

suhaisweet : ini yg org selalu ckp better late than never.. : P ..