Friday, September 26, 2014

Kering idea...


Salam semua....

Sungguh langsung takde idea nak update blog sejak menjak ni...
Banyak benda jugak nak dicerita, tapi taktau nak susun ayat macamana.
Mekasih sangat-sangat pada sesiapa yang masih rajin melawat walaupun tuan tanah kedaung asyik ke laut aje (dah macam nelayan aje)..huhu

Aduiii..ni la akibat bila malas nak update.
Memasak pun dah kurang beno sekarang ni..
Kalo tak bolehlah update pasal resepi (iyolah tu..).


*gambar lama sbagai hiasan*


Cuma nak share berita gembira kami sefamili.
InsyaAllah keluarga kecik kami akan bertambah ahli.
Tapi lambat lagi, insyaAllah tahun depan.
Minggu ni baru masuk 22 weeks.

Doakan moga Allah permudahkan semuanya.
Makin meriah lah nampaknya nanti.
Yang berdua ni pun, rumah dah jadi macam wrestling court.
Yang kecik tu tak padan gegirl, boleh lawan-lawan Abam dia.
Syukur alhamdulillah.

Alahan masih ada sikit-sikit.
Kadang lepas makan muntah lagi sekarang ni.
Masih rasa macam nak pitam aje, pening tak abis2 lagi.
Selera makan pun kureng lagi...

Tapi dah kurang la sikit morning sickness daripada 1st trimester aritu.
Bukan takleh nak masak aje, nak bukak peti ais pun tak lalu.
Nak masuk dapur pun tak tahan bau-bau bawang adik beradik tu semua.
Tengok lauk pauk apetah lagi tekak haku meronta-ronta nak kuar semua benda.
Masuk 3 kali pregnant, 3 kali juga la morning sickness nya macam tu juga.

Yang lagi parah masa sickness memuncak tu, bulan pose.
Aduh, masuk apa pun tak boleh.
Sahur muntah keluar balik semua, dahlah cuma boleh makan biskut celup air teh aje.
Berbuka lagila..last2 jalan pun menyeret kaki.

Apa pun itu ler citer kami sefamili sekarang ni.
Abam nampak sayang sangat Adik Baby dia..
Sikit-sikit nak cakap, sikit-sikit nak cium perut mama.
Iecha ikut mood, kadang sayang, kadang suka pukui2 perut mama.

Apa pun moga semuanya lancar, dapat bersalin normal, takde komplikasi.
Aminnn...


18 comments:

Cik Nor said...

wahh alhamdulillah...tahniah ami.
masa umur muda ni bole le marathon utk nak anak kan..
semoga dipermudahkan segala urusan. jaga kesihatan.

LYAfrina said...

Alhamdulillah dear..
Jaga kesihatan baik2. Jgn buat keje berat ye..

Update je apa2. Lya pom xde idea jgk nk update sbnarnya. Tp sbb suka sgt snap pic asya.. jg pic2 tu la jd bahan blog trs b'update

Kakzakie said...

Alhamdulillah... tahniah Amie. Berita gembira yg kakak nantikan selalu. Moga terus sihat sehingga permata dinantikan menjengah dunia. Abang dan kakak tu pun memang dah patut ada adik...

aTieYusof Family said...

Bila dah start menaip sbrnya idea akan mencurah.. hehe..
wahh! Tahniah ya.. diam2 dah nak bertambah lg ahli keluarga..syukur, rezeki dr Allah.. take care tau:)

faraherda.razalan said...

Auwww! Preggy lg kwn kite sorang ni! Hehehehe! Tahniah awak! Tumpang hepi. Lrt lg awak, kan? Klu sy lah, dgn amek kira alahan lg...mmg tak sgp. Huhuhuhu!

Awak, jgn stop blog dahlah ya? Tau sgt preggy mommy ni mg tak lalu nak hadap blog.

Tihara said...

Alhamdulillah, tahniah!
akak tumpang syukur untuk mira
moga selamat semuanya
rajin-rajin lah update yea
jangan pi berlayar plak hehe :)

LYAfrina said...

aucakk..singgah sini

aTieYusof Family said...

singgah lawat Mira :)

aizamia3 said...

Alhamdulillah.. tahniah..
Moga dipermudahkanNYA..

aTieYusof Family said...

singgah petang Rabu :)

aTieYusof Family said...

Salam..singgah Khamis..:)

Fiza Rahman said...

Babe...alhamdulillah. Tahniah. Welcome to da ibu 3 anak club @ #makbanyakanak.

Patutlah ko malas nak update blog kan. Diam2 ubi berisi tau. Take good care of yourself tau.

JAWATAN KOSONG TERBARU said...

Tahniah ye...jgn buat keje berat2 ye..banyakkan berehat..ada kelapangan mengaji ye selalu..semoga anak yang lahir nanti anak yang soleh/solehah..

Kakzakie said...

Salam aidil adha Amie.
Masih tak selesa lagi ye. Tak apa ujian sikit aje tu utk dpt sebuah keindahan yg berpanjangan kan... sabarlah sekejap.

LYAfrina said...

singgah sini..
nak ucap...

salam aidiladha...

aizamia3 said...

Singgah sini..
Salam Aidiladha.. ;)

aTieYusof Family said...

Salam Aidil Adha Mira. :)

Qaseh Vee said...

alhamdulillah ... tahniah . semoga ibu dan anak terus sihat ...