Wednesday, April 02, 2014

Hari pertama Ahmad sekolah...







Amboihhh..dah setengah tahun baru nak citer kisah anak masuk sekolah....kehkeh
First day sekolah...fuhhh...memang akan diingatila..
Mengamuk sakan...sampai teacher terpaksa kuarantin nanti terjangkit kat budak lain..
Bagai nak tercabut tudung mak jemah!!
Butang baju babah dia pun dah tercabut dah..
Anak sape la niiiii...takut sangat pergi sekolah ni?? Cepat ngakuuu..kihkihkih
Maklumlah, memang duduk rumah opah je, mana ada kawan lain selain Iecha.


Sekarang ni dah 4 bulan pergi sekolah, ok sket la.
Dah nampak perubahan positif..suka sangat dia dengan nombor.
Setakat ni dia boleh kenal nombor dah.
Dah boleh sebut fully in English. Lagipun nombor kan repetitious.
Huruf rumi jawi dan Iqra' pun dah boleh la sket2 ikut mood dia.


Harap positif sampai bila-bila...insyaAllah...
Tak harap dia akan jadi straight As scorer pun, jauh lagi masa depan dia..
cuma sebab kita ni kerja tak boleh la nak ngajar akademik sepenuh masa pada dia. 
Tapi sampai sekarang ni pun nak pegi sekolah tu ada liat sket la.
"Abam penattt" "Abam pening.." "School gelap cuti.."...Ayat stended...
Doakan yang terbaik je untuk Ahmad..


Salam Rabu... 

22 comments:

tasekM said...

sekolah mana beb?

Cho Zila said...

takper tapio kenangan hari pertamatu memang abadi untuk anak dan parents...
awat Ahmad tak nak gi sekolah... tapi nanti oklertu...

Fiza Rahman said...

Ekekeke...dasyat tu sampai tercabut butang baju babah. Nasib tudung mak jemah tak tercabut.

Biasalah tu amie, 1st time skolah. Lelama ok lah tu.

Mar Mansor said...

hero la katakan..terkejut dengar samapi butang baju pon tercabut..huhu

eray ayang said...

wah ahmad dah sekolah
tahniah ye abang ahmad

amirah said...

tas : genius aulad kat tepi keluargaku tu...

kak cho : tu ler pasei...rasa manja sket si abang ni sbb dia kata teacher garang, marah dia..alaaa teacher tegur je pon..

fiza : tapi...tapiii..tapiii...babah dia (sebagai tukang anto pegi sekolah) kata skrng tetiap hari dah dia buat perangai balik...adoii...camneee...takan nak bentikan pulak dahhh

mar : huhuhu...adoi yg tengok ni hah lagila terkejut..hahaha..smp terkedu dua2nya...tp teacher rileks jee..dh biasa handle la kot.so tinggalkn jugak walaupun mcm tgh histeria tu..huhu

eray : aah, dah sekolah. rajin wat homework tp heran dia liat nak pegi sekolah. tak tahannya asik ckp taknak pegi je..huhu

D.Shahril Hakime said...

sama le dengan anak jantan awok yang kecik tu..... walopon baghu 4 tahun... tapi saje awok masukkan awei.... bio dia biasa nanti.... mula2 jenuh jugak le.... tapi sekaghang Alhamdulillah...

bebudak ni kan...bila udah dapat geng... udah takde masalah.... kita pun deme sughoh balik....

P/S: asik abam Ahmad nya takde ke nak ngikut pegi sekolah???

Nanie said...

haha cute sangat! budak2 ni memang bijak bagi alasan kalau tak nak pegi sekolah dan selalu buat kita kagum!

Tihara said...

baguih juga peram citer ni, sebab boleh tengok perkembangan dia dari bulan satu sampai bulan ni..ada improvement, tahniah anakanda :)

Cik Nor said...

genius aulad kah?
sabo le...lelama nti tpujuk sendiri le hati dia tu...cikgu2 pun main peranan

LiYa HaNiF :: said...

liya pun tak cerita lagi pasal Qalesya masuk sekolah ... dah 4 bulan story tak keluar2 hehe....

genius aulad mana nie?

aTieYusof Family said...

Hahaha..lawak juga gelagat Ahmad ke sekolah ye Mira..msti jadi kenangn ni.. bila dh lama sekolah seronok plak depa..:)

Kakzakie said...

Selagi masih nak sekolah tu oklah Amie. Yg penting jgn marah-marah. Bagi motivation padanya. Kena puji selalu. Masih anak-anak dan baru lagi...

mekchu said...

betul ke smpai tercabut butang baju? hahahaha amukan sangat tu... kenangan semua tu.. kenangan.....

Sharinginfoz said...

baguslah semoga bertambah happy dok belajar sana

aTieYusof Family said...

Salam singgah selasa...:)

aTieYusof Family said...

Salam Rabu Mira..:)

aTieYusof Family said...

Lawat Mira...pekabar?? :)

lizz said...

hencem abang ahmad pi sekolah...
keranah anak memang gitu tambah anak lelaki memang liat la sikt nak pi sekolah tapi bila kat sekolah dia yang paling seronok

aTieYusof Family said...

Salam singgah Selasa...lunch kat sini...hehe:)

aTieYusof Family said...

lawatan perdana :)

aizamia3 said...

bertabahlah melayani kerenah anak..