Wednesday, April 24, 2013

Ahmad dan Babah.. best friend forever




Anak teruna saya ni memang obses dengan babah dia.
Rasanya kalaulah babah kena berkursus lama, mau demam ni.

Sekejapan babah takde pun dah jadi merajuk sehari suntuk.
Kalau babah balik lambat merajuk.
Celik mata ja, cari babah dulu. "Mama, babah mana? babah?"
Tak nampak babah sekejap, mula la teriak "babah", "babah", "babah".

Basuh yak - babah.
Pergi mydin - babah.
Bukak tv - babah.
Suap makan - babah.

Tapi kalau bab bercakar pun boleh tahan depa ni.
Mana tidaknya babah kena sabarrrr je dengan kerenah Abam ni.
Memang menguji kesabaran sungguh la.

Mama? Selalu dia tak heran pun.
Kadang mama ada tercongok depan mata pun nak babah jugak.
Dulu sebelum adik kuar, mama is very sad u know.
Mana daknya, asik babah je sampai mama terpinggir. Sedih
Nak cium pun tak bagi.

Mujur sekarang mama dah ada geng.
Tapi harapnya best friend ni together sampai la akhir hayat.
Yelah, selalunya orang kata anak lelaki tak rapat dengan ayah dia.
Pastu doakan babah bila babah dah takda nanti.






































 


~ Love ~

15 comments:

ana Sue said...

dia lg banyak abiskan masa dgn babahnya kan, if amie tak keje rasanya dia akan lg rapat dgn amie

Qhaifa Nur said...

macam aeish rapat dengan papanya..

Lydzar DN said...

comelnya tengok hero berdua yang rapat. :)

Kakzakie said...

Nama pun anak abah kan. Suka kakak tengok Amie. Biarlah dia rapat dgn abah jadi Umi dia taklah busy nak layan dua-dua sekali..

Lagipun abah boleh main wrestling kan Abam tak macam Umi hihi...

Fiza Rahman said...

Anak2 aku pon manja ngan abah. Tapi klo nak susu atau benda lain suma cari ibu.

Tihara said...

insha Allah boleh jadi BFF ni nanti :)

aizamia3 said...

sekarang dak Nuha memang nak melekat je dengan babah dia.. sebab.. babah dia dah jarang outstation.. ;)
ibu dia ni yang paling lega.. boleh buat kerja lain..

aTieYusof Family said...

Hehe..mama jgn jeles tau..
Dulu anak sy pun sama..asyik sebut babah je..ibu dia tak heran..kekadang jeles sy tau..hehe..
tapi skrg dah rapat dgn sy...:)

Munnafendy said...

kan best gitu...takde la nk melekat sgt ngn maknye.nk buat keje pun senang..pi jln2 pun sng..lg best kalo bab basuh yak nak ngn babah jgk xmo org lain..hahahhaa

tp xsyok la nk cium pun tak kasi :p

wahida said...

sweet je aku tgk si ahmad ni dgn babah dia...

anak2 aku pun rapat giler dgn daddy dorang...mama adalah garang, tu yg rapat ngan daddy tu...kehkeh...

aTieYusof Family said...

Singgah Jumaat...pekabar? :)

Cho Zila said...

ooo baguihler kan lagipun dia anak lelaki kena geng ngan abahlerkan..
anak2 akak lak jenuh nak paksa kawan ngan ayah dia...

aTieYusof Family said...

Salam singgah menjenguk:)

Kakzakie said...

Rinduuuu cerita Amie:)
Undi dimana dik?

aTieYusof Family said...

Salam Singgah isnin:)