Friday, January 13, 2012

Sedihnya hati..

Eh, hari ini Jumaat ye?
Syukur. Dah masuk hari ke 13 bulan Januari.
Kejappp je rasa masa sekarang ni.
Tup tup nanti dah 38 minggu, 39 minggu..fuhhh..berdebor teman.


Emosi pagi ini, sedih campur gembira.
Sebab first time pergi kerja dengan Incik Husben, Ahmad cakap "byeee.."
Sambil opah bawa naik basikal jalan-jalan.


Sebelum-sebelum ni susah nak tinggalkan dia dengan keadaan macam tu.
Samada menangis opah kena pujuk atau pasang DVD Barney and friends dulu sebelum pergi kerja.
Lepas tu pergi kerja menyelinap perlahan-lahan.
Sambil make sure dia tak perasan.


Hari ni rasa sedih tengok muka dia cakap bye sambil lambai.
Dia tengok kereta sampai hilang dari pandangan.
Anak dah besar...


Ni yang rasa macam nak berhenti kerja jaga anak ni.
Nak kena hadapi benda yang sama jugak nanti.
Tu belum bab nak menghantar pergi sekolah lagi..
Tapi kalau tak kerja macamana la pulak keadaannya nanti?
Adui..stress ok.
Heh

  

18 comments:

Hanis MY said...

kak amirah kok kenapa sedih sedihan ni hehe.. tacingla, tersentuh gak... hanis pun taleh imejin kalau tak keje wuwuwu...

Anamarza said...

Dah nak jadi abang dah ahmad , bagus la amie dia dah tak meragam, tunggu la adik dia keluar nanti ada masa dia akan buat perangai minta di beri perhatian pulak..

lydzar said...

bye bye ahmad. dia dh ready nk jadi abang. so dia pon mematangkan la pikiran dan peel dia..good start tu mama

amirah said...

hanis : kan..kan...susahla nak imejin camne kalo tak keje..huhu

amirah said...

kak ana : dia takde la meragam sgt kak..tapi dia makin melasak..

amirah said...

lydzar : kan lydzar...anak dah makin besor..sob sob sob..sedih rasanya hati

fiza said...

Sedih gak bila membacanya.

Cho Zila said...

memang tau perasaan itu pernah terjadi.. tp tabahkan hatikan .. akak masa tinggal sepital dua bulan setengah masa ngandung anak kedua sebab uri kat bawah tengok muka atikah masa melawat memang tak leh tahan .. meleleh gak air mata...

Qhaifa Nur said...

dalam keadaan gini perasaan bercampur campur...kita pula yg sedih

macam akak dgn anak ramai ada gak fikir nak berhenti kerja tp tak bole harapkan hubby keje sorang cian pulak ....

ayu said...

tak pe ami..dia dah makin besar..dah makin matang dah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah dekat erk nak bersalin. kalo dak bulan depan jugak eliss bersalin. skang tengah mencuba lagi :p hope ada rezeki!

Sharinginfoz said...

memang dah besar ya ahmad dan memahami..

a.samad jaafar said...

usoh sedih2.. ajok je ahmad keje sama2..

Daddylicious said...

mula2 mmg begitu lama2 dia ok ...

mekchu said...

pejam celik pejam celik je masa skang ni kan.. sungguh cpt berlalu... mekchu doakan semoga selamat semuanya..

wahida said...

aku pun pernah terfikir nak berenti keje nak jaga anak2...nak siapkan makan tengahari utk suami dan anak2 tetiap hari..tapi tunggu bila laki dah jadik menteri besar la...hahaha...

sekarang ni aku kena support family lagi...

Kazman & Sue said...

sebenarnya jasa isteri2x ni besar sangat bila menampung pendapatan suami.... pihak suami pun pasrah juga... heee3x

Amy Syaquena said...

mula2 memaang camtue, nanti dah lame2 ok la...