Tuesday, January 10, 2012

Demam, Tapi Macam Tak Demam Je..

Semalam terpaksa ambik emergency leave sebab si kecik ni demam.
Sian tengok dia sebab macam susah nak tidur je.


Dia angkut semua lori kereta dia bawak baring sama.
Lepas tu main lori kereta atas badan, tangan kita ..vrooomm vroomm...sebelum dia tertidur.
Tak sedar pun pukul berapa dia dah tertidur sebab mak dia tertidur dulu..huhuhu...

Tapi kan cik abang ni demam macam tak demam jeee...musykil...

Iye acik-acik, mula-mula aktiviti kita semalam adalah susun semua car lorry dan bas macam train...kita susun kat dalam bilik, dalam laci, dekat dapur sampai mama kita suruh kita 'kemash'...


             


Lepas tu, kita pakai selipar babah, kita tolong mama 'kemashkan' rumah...tapi kita buat selow-selow la...


        



Lepas tu mama bagi kita 'tulish' 'tulish' (read : tulis). Mula-mula kita tulish. Lepas tu kita buat pencil colour tu jadi airplane ye. Lepas tu kita boleh la buat macam air hujan...  

             


Ada anak kecil ni kena serender la mengemas rumah.
Nanti dah pindah rumah bolehlah ada satu bilik mainan Ahmad.
Dah tak bersepah dah mainan sini sana..

30 comments:

lydzar said...

setuju, kemas sepah kemas sepah..alih2 buar ajelah sepah :)

get well soon ahmad :)

Anamarza said...

AMIE DAH BELI RUMAH SENDIRI KE?

AKAK BAB SEPAH NI DAH LALI, NASIB BAIK ANAK DARA DAH BESAR SIKIT, BOLEH LA DIA TOLONG KEMAS KAN

bujal X said...

best la ada bilik mainan sendiri~

kak ina kl said...

memang betul..klu ada nak kecik memanglah bersepah..tapi kena ajar gak suruh kemas..kang kita yang penat mengemas

Ardini Humaira said...

hehehe kalau tak tolong 'ngemas' memang tak sah kan budak2 ni :)

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami sekeluarga... anak2x ni menyepahkan rumah untuk menimba ilmu tu... salah satu proses pembelajaran... haaa3x

Qhaifa Nur said...

2 anak tengah demam...ada je kerja mereka...sabor je lah

amirah said...

lydzar : aah kan..penat asik nak ngemas...tenkiu auntie lydzar..

amirah said...

kak ana : rasanya kitaorang pun dah imun..huhu..sepah ni macam buat taktau je...

aah, dah beli rumah dah nak siap kak..dpt kunci tktau bila

amirah said...

bujal : tu pon kalo ada laa...ntah2 jd bilik setor..hehe

amirah said...

kak ina : aah..mesti kena ajar..mujur dia bolehla gak kemas mainan sendiri..janji kena sediakan bakul

amirah said...

dini : aah, kemassss je kerjanya

amirah said...

kazman & sue : mmng kdng2 sebab dorang nak belajar..tp mak tahan gerammm..grrr

amirah said...

qhaifa : time tu lagila dorang suka berkemas kut...huhu

Tihara said...

bebudak mana2 pn mmg cemni la kejaan nye..kalo ade ank kecik mmg tk sah kalo umah tk sepah kan.. :)

wahida said...

ahmad ni tak mcm demam pun...
by the way cepat sihat ye sayang...

eiyzniey said...

Olooloo..
Comelllnyeee

sahromnasrudin said...

mana tau bile besar nnti ahmad jadi pelukis tersohor...sejuk perut ibu mengandung :-)

QASEH ALYN said...

hehehe...budak2 cm tue la...kita simpan, dia sepahkan balik..huhu...salam perkenalan...=)

amirah said...

tihara : aah..jd memang takyah kemas kan .../huhu

amirah said...

wida : tu sebab heran tu..mcm tak demam je pun..

amirah said...

nini : tang mana yg comelnya tu? huhu..tang bakat menyepah ke?

amirah said...

bro sahrom : pelukis? hehehe

amirah said...

qaseh : memang kan...ada je bab yg dia nak sepahkan

FieZaLieSa said...

hehe..comel tgk atur brg mainan..moga cpt sembuh ye Ahmad..

ayu said...

ami..tu baru sorang.kalau dua hero mcm ayu ni?erkkkkkkk...

fiza said...

Ahmad pon tak sihat yer. Musim org sakit kot. Smoga cepat sembuh.

Hanis MY said...

odaijini ahmad..ha ah la cm tak deman syok je tgk dia tulish n kemash... comel!

ct rahani said...

betul la sis.. kejap je nampak rumah kemas.. x smpai 10 minit bersepah balik.. tensi je kan.. hiks..

mekchu said...

ye ke demam tu. hihihi... gaya susun menan pjg2 mcm train tu mmg feberet budak2 sebaya ahmad..