Tuesday, June 28, 2011

Tangan Saya Sakit - Bahagian 1

Aduhai nya pun..dah macam Upin Ipin pulak ada bahagian 1, 2..

Entri semalam saya cerita pasal tangan kanan Ahmad yang bengkak..Kisahnya semalam lepas office hour, kami ke klinik yang ada x-ray. Malangnya doktor pakarnya takde pulak.

Ok fine. Nak pergi hospital terus kena ada surat rujukan pulak tu. Ermm, jadinya harini baru nak pergi. Kami dah survey kat mana yang ada x-ray service dan dapat results secepat mungkin hari ini.


 







~ Ala, rileks la mama. Orang sepah sikit, ambik gambar, sepah sikit, amik gambar. Semua nak jadik bahan bukti. Susah laa...~

 


 ~  Selak-selak buku Yellow Pages nak carik mana ada jual kapal terbang second hand nak bagi birthday present babah nanti ~

 


 ~ Sebelum buka, sebelum boleh garu-garu sesedap rasa ~

 

~ Iye, puan-puan sebelum kita masak, kita sepahkan dulu ye. Bukan apa, senang mama nak cari mana rempah, mana garam. Lagi senang kita sepahkan kat lantai ye. Lagi luas, lagi baik.~







~ Selain itu ye puan-puan, kita boleh masak kat ruang tamu atau kat mana-mana yang selesa la..Kalau rasa nak masak kat bilik tidur pun ok jugak~



Semua kena guna tangan kiri. Dalam video tu tak boleh bengkokkan tangan sebab belum buka balutan lagi. Sian anak mama.

Kita doa sama-sama pada Allah supaya cepat sihat ye.

Nanti kita boleh ajak babah pergi mandi-mandi, pastu shopping untuk mama..  : P

15 comments:

noor said...

siannya dia skit tgn yer...

kantanmerah.blogspot.com

lydzar said...

cian nya ..get well soon tau. aunty pon doakan ahmad cepat baik

sahromnasrudin said...

melase.....(itu bahasa jawa...bahasa melayu kata kasihan) hehehehhe...

sya berempati atas kejadian yg berlaku pd anak sdri...sy doakan semoga beliau cepat sembuh dan kembali aktif seperti biasa

wahida said...

cepat baik ye ahmad..jgn lasak2 sgt tau!!

meh auntie cium sikit...muaahhh!!

Anamarza said...

moga tangan ahmad okey tak de yang patah

Sharinginfoz said...

sian kat ahmad, sabar ya

velasrizal said...

lps ni jgn lasak2 dh

Hanis MY said...

siannya ahmad, sakit2 pun syok je dia main sonok tgk gambar2 tu... get well soon ahmad, suka part shopping utk mama tu hehe

Bionic women said...

siannya dia...
semoga xder aper2 yg serius yea.
harap2 nnti pas fisioterapi ok ler tu

fiza said...

Alaaaa...siannya dia, pakai tgn kiri jer yer.

Smoga cpt sembuh yer ahmad. Harap tgn tu tak der apa² yg siyes.

Rose said...

sedihnya saya tengok. x sampai hati kan, Amirah. mudah2an tangan Ahmad cepat sembuh dan elok balik.

Bigdaddyz said...

budak2 cepat nbaiknay

ayu said...

moga cepat sembuh ye ahmad..

Ardini Humaira said...

semoga tanan cepat sembuh ye adik comel :)

wahida said...

nok, mana address ko? ko sorang je belum bg lagi address utk top 10 commentator aku...aku dah nak pos hari ni dah...

cepat email..skang tau!!