Friday, June 24, 2011

Malam Jumaat Yang Mencabar..

Huarghh...ini rasanya nguapan yang ke namploh kali untuk pagi ni...


Mengantuk betul pepagi Jumaat ni. Tapi, sila jangan terpengaruh dengan tajuk ye. Sebab walaupun semalam malam Jumaat, tapi kami berdua berjaga macam polis sentri sebab bos kecil meragam. Sumpah takde aktiviti lain..hehe..


Perghh..memang menguji tahap kesabaran dan tahap kemengantukan. Tu belum lagi bab trantrum lagi.   


Tak menangis tapi macam mengigau. Berpusing-pusing sambil cakap-cakap-cakap-. Sebenarnya Ahmad dah start demam selsema dengan batuk-batuk. Dari pukul 2 pagi bawak ke pukul 4 pagi..masa mengigau-ngigau tu tetiba terdiam sebab beliau sempat lagi tengok Astro Ceria, maklumlah, tv tak tutup, erkk.


Macam demam nak masuk 1 tahun 6 bulan je ni. Aritu demam 2 minggu sebab nak jalan, pastu demam sebab nak tumbuh gigi geraham dua sekali. Yang ni taktau la demam sebab apa. Disyaki demam sebab....nak bercakap??!! hehe..


Mama : "Ahmad, macamana sebut "mama"? 

Ahmad :  "makmak"

Mama : "babah?"

Ahmad : "bahbah"

Mama : "opah?"

Ahmad : "pahpah"

Mama : "Ahmad?"

Ahmad : "Maman..."


err....jauh sangat bunyinya tu....sejak bila nama tukar jadi Maman? atau perasan diri sendiri Ultraman?..grrr..


23 comments:

Bionic women said...

Anak kita pun dulu, masa memula nak bercakap double2 camtu..sampai sekarang ada benda yg still sebut double..
bread-breaad, frog-frog..hehehe..

Ahmad nak membesar tu..hehe

opppsss:
sebelum terlupa nak gitau ni, kami laki bini dah buat keputusan, bahawa hadiah top komentator akan diposkan pada julai, untuk menjaga kesurprisan hadiah itu. hehehe.. kena tunggu sorang lagi pemenang utk bulan jun yea..
sowi amie....

lydzar said...

huhu mmg mengantuk bila layan peel anak pepagi buta cmni..

mmg nk dpt mulut la tu..pastu dia mula potpetpotpet

wahida said...

hahahah!! lawak la anak ko ni...aku ingat nak ajak dia karaoke la..amacam, ko bagi tak? hehe...

aku pun ngantuk ni nok, tapi takde xtvt apa pun mlm tadi...ntah apa yg aku ngantuk sgt ntah...

amirah said...

eily, jgn risau la..takpela..ish..takde pape pun perasaan nk marah ke apa..jgn risau ok. ni pun dah seribu rahmat eily nak bagi hadiah tetiba..huhu

amirah said...

lydzar : sebenarnya potpet nya dah ada cuma tak paham butir nya je..kita tak paham dia marah..hehe..

amirah said...

wida : ko nak masuk pertandingan karaoke mana ni wei..hihi..silakan, silakan janji profit sharing, ko 40 : mak ahmad selaku manager 60..hehe..iyola tu sgt takde aktiviti tp ngantuk..

Anamarza said...

akak hari2 ngantuk sbb dah terlebih tido...hehe

amirah said...

kak, ainul tak rajin bangun malam2 ke..??

Anamarza said...

Syukur amie, anak2 akak semuanya tido terlebih nyenyak mlm2, mungkin sbb siang berjaga kurang tido, dari baby camtu,

sahromnasrudin said...

seronok melihat telatah depa kan :-)

fiza said...

Sama lah kita noks, anak dara ku pon lately asyik bangun malam. Tak jadi bunuh setan malam tadi sebab line tak clear..tunggu anak tido, mak pak nya pon tido gak...muahahahaha...

Musim org tak sihat lah, anak aku pon sama gak...selsema & batuk.

Hanis MY said...

owh tidakkk geram nak cubit ahmad tu haha sgt comel...takpe kak jap lagi pera pera gitu dia sebut...

ayu said...

danial pun batuk n demam2 lagi ni..huhu..hari2 ngantuk kat ofis..huhu

jemarioren said...

eceh, buat2 cite anak demam...tak aci le camni. kitorang tau..hahahahahakk.

kak ina kl said...

bila anak baru belajar bercakap mesti seronok melayan..

bestnya tgk pengalaman kamu gi ke ho chi minh tu..brp harga package ek

Sharinginfoz said...

ooo jadi polis malam jumaat ingatkan apa.....

amirah said...

bro sahrom : memang terhibur..pastu layan jelaa...hihi

amirah said...

fiza : anak ko pun x sehat? ish ish..tu ler, nengok klinik paed penuh dgn budak sakit..sian..

amirah said...

hanis : pera2?? haha...nanti hanis dapat baby pun mesti comel mcm korean star..hehe..eh, bintang korea ke jepun?

amirah said...

ayu : amie ni masa ngandung dulu tetiap hari ngantuk yg amat dasat..hehe..pastu bersambung2 lagi

amirah said...

JO : ala, cover le sket..hehe..

amirah said...

kak ina : tu ler, nak bercakap je keje nya...tah apa nak bagitau kita..

er, pakej nya dalam RM1,300.00 untuk 4 hari 3 malam. semua dh termasuk.takyh fikir apa dah.tp yg ni kat melaka la kak

amirah said...

bro nik : hehe..lain macammmm je ayat ni..hehe