Thursday, May 05, 2011

Takut Tengok


Apsal sejak menjak ni saya rasa macam semacam je bila tengok muka-muka artis dalam paper ke majalah ke tv ke..baru sat tadi tengok gambar seorang penyanyi zaman dolu-dolu dengan anak dia. Macam takde beza pun.


Muka tegang, pipi lawa, muncung Angelina Jolie, muka flawless, jerawat tarak, lemak terkumpul pun yillek, body takleh nak komen, mata kalerful, hairdo perfect...yang lelaki pun tanak kalah jugak...


Adakah make up artist mereka terlampau terer sampai menjadikan muka dorang sebegitu? Atau mereka-mereka ini telah pun mendapat kan bantuan yang pakar? Apsal yang dah veteran pun lawa tegang semacam.


Ada yang sampai kena make up jadik tak lawa pulak dan...semata-mata nak membawa watak orang-orang yang tak lawa. Aishhh,...tak dapat terima kenyataan sungguh la...hihi..tapi bila tengok lama-lama macam "eh, ni betul ke ni"... ni dah ter over-dose CSI la ni..heh 


Dan semestinya mereka telah dikurniakan Allah rupa sebegitu cantik...moga dapatla  mereka memelihara kecantikan kurniaan Allah tu sebaiknya jugak..


Eh, ni takut tengok ke dengki..kalau lawa semulajadi nak la jugak dengki...hu hu hu..






30 comments:

Sharinginfoz said...

yang penting kita syukur ngan apa yang kita ada kan

amirah said...

yup...setuju...!

ayu said...

mmg pun ami..kadang2 tu nampak sgt perbezaan diaorg kan..huhu

bujal X said...

saya kalau takde mekap saya tak mau gi kerja~hihi~

amirah said...

ayu : memang pun..tambah lagi yg veteran2 tu...

amirah said...

bujal : eh eh..krisis identiti ke hape ni?haha

jemarioren said...

artis nak jaga market katakan, itu ini taknak mengaku. buruk2 KD pun dia mengaku cucuk sana sini. artis kita, haramm...

Anamarza said...

amie, kalau kita kena solek ngan pakar pun mesti "comel" jugak kot, bleh kalah artis-artis tu semua kan? hahaha

lydzar said...

sape artis tu, sape? heheehe kepoci.

paling sentap bila tengok kak anita sarawak. umur baya my father, tp beza sungguh la appearance mereka berdua.. hehe

amirah said...

jemarioren : yela,...bukannya nak ngaku..ingat kita budak sekolah darjah satu kut...darjah satu pun ntah2 tak caya..heh

amirah said...

kak ana : kita takyah solek pun dah comellll dan lahirkan anak yg comel2..hahaha

amirah said...

lydzar : eleh, takyah bgtau pun dah tau...salah sorang la tu...huhu..tp td nengok gmbr rohana jalil dgn anak dia

s.u.h.a said...

cantik tu kan subjektif. hehe

D_08 said...

banyak yang palstik daghi yang ori deme ni...kat Malaysia pun dah mule macam ni...itu paseinye bile senyom je....macam tak ikleh...mane idaknye.... bende tu buat muke jadi tegang....udah terlebih tegang...camtu le jadinye...

P/S:awok ade tag cik amirah kat sini --- > Giveaway

kak ina kl said...

dah nama pun artis..mestilah nak melawa ajer.

a.samad jaafar said...

saya pakai susuk..err..enam.. kat lubang idung je tiga..

tapi nampak tua jugak ! idung je comey..tang lubangnye laa..

tolong jgn percaya !

eelobor said...

ada gak tgk gambar mak ngan anak yang mcm sama baya jer. tapi sedih pun ader....ntah ler....

Huzn said...

kalau make up tu x de hal la...tp yg tak tahan tu yg cucuk2 tu...ce perati...mostly yg cucuk kebanyakkan muka lebey kurang je...serius...aku tgk macam muka kucing...mmg scary mak oiii...

sahromnasrudin said...

takut tgk artis pompan pakai baju mcm tak pakai b** huhuhuhuh....ape yg nak ditunjuk????

etiey.com© said...

yang penting kita syukur dengan apa yang dikurniakanNya

amirah said...

s.u.h.a : cantik yang objektif :

a. cantik
b. cantik gila macam Rozita Che Wan
c. tak berapa cantik
d. bolehlaaa...
e. tiada satu pun diatas

amirah said...

bro yob D08 : betui beno tu..tegang beno kulitnya sampei nak senyum pun susah beno..gamoknya patutler deme kuruih sebab deme susah nak nguyah..hehe..tips nak kuruih tu

amirah said...

kak ina : betul betul..karang tak lawa tak laku pulak filem

amirah said...

yob mad : sekrang saya amat was2dan sedikit percaya..hehe..psttt kat mana buat...hahaha

amirah said...

eelobor : sedih seram namanya..ish ish

amirah said...

roho : haha..dah tau dah hang mesti nak kuarkan "muka kucing" hang tu..haha

amirah said...

bro sahrom : hah! hah! tengok apa tu?? patutla kusyuk sgt..hahaha..

amirah said...

etiey : betul..redha dengan apa yg Allah bagi kita

Bionic women said...

betul tuh...semua nyer cantik mak aiii kalah orang lain yg muda jelita macam i ni hah..wakakah..perasan..

saya suka tengok kartina aziz, saya rasa dia cantik ler tua2 ni..hehe

fiza said...

Biasalah...artis, mekap kena tebal. Tapi kan, skang aku takut tgk muka rosmah mansor...muahahaha...larik...

latest: Bila seminggu menjadi SURIRUMAH SEPENUH MASA