Wednesday, April 27, 2011

Potongan Gaji untuk Simpanan Tabung Haji








Dah buat? hehe..saya baruuuuu nak buat. Untuk diri sendiri dan anak. Suami? Silala potong gaji sendiri..hihi..Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.

16 comments:

Anamarza said...

Akak tak yah sibuk nak buat potongan gaji sbb tak bergaji (^_^), tapikan akak tgk bila time gaji jer ramai org kat tabung haji, ada yg sampai 6 ke 8 buku akaun sekali nak bank in tuk diri sendiri dan anak-anak, ni kes tak buat potongan gaji antara sbbnya tak nak ada potongan kat slip gaji tu, nanti2 senang nak buat loan

wahida said...

aku tak wat lagi nok...huhu...

Bionic women said...

huhuhu...xleh nak potong, xder slip gaji..hahaha

etiey.com© said...

alhamdulillah... saya pun buat.. asb n tabung haji tiap bulan..

amirah said...

kak ana, selalunya orng yg x nak potong ni memang sebab taknak 'burukkan' slip gaji.tp amie tkleh, nnt tkde masa nak beratur semua.baik terus potong.tkla bnyk pun.janji ada potong..senang

amirah said...

wida : ni pun baru nak buat la..heh

amirah said...

eily : hehe..tu special case tu

amirah said...

etiey : asb saya x buat lagi ni..

Ardini Humaira said...

ngeeeeeeee dni lom ado gaji

fiza said...

Tak buat lagi, ingat nak buat gak nih.

cik kodok said...

dah lama buat.. masa awl2 kerja lg hehe.
Mcm tak jejas pay slip pun tolak ke tabung haji sbb sah2 jelas lg nyata tulis TABUNG HAJI kat payslip.. kompim2 la pihak berkenaan tahu tu adalah SAVING, bkn nya loan hehe.

Huzn said...

x dok gaji nak dipotong...huhuhu...tp setahun at least sekali mesti kena masuk...duit raya...hahaha...nak cita pasai potong gaji utk masuk tbg haji ni aku ada sikit pengalaman...kisah arwah abah aku...kami adik beradik mmg lahir2 je terus buat akaun...duit pertama masuk tu biasanya duit org kasi mase lawat baby tu la...lepas tu arwah abah akan potong gaji dia tetiap bulan utk anak2...memandangkan adik beradik ramai so potong sorang sikit...sorang tetiap bulan dpt la dlm RM10-RM20...ikut seniority...hehehe...nampak cam sikit je kan seploh doploh hinggit tu kan...tp alhamdulillah mase aku dlm darjah 3 kami satu famili dpt pegi buat umrah menggunakan akaun tbg haji masing2...tp time tu tambang sgt murah sbb time perang teluk...org x berani pegi...so kos tambang jatuh...dgr cite skrg ni pun murah sbb krisis timur tgh...tp murah2 x murah la...hotel la ni suma kelas2 5 star...nak yg murah ade gak...tp jauh la nak menapak ke masjidil haram...eh cam dah lari tajuk je...

amirah said...

dini : takde gaji kena potong duit raya..hehe

amirah said...

fiza : silakan buat cepat2..

amirah said...

cik kodok : betoi la..bukan loan kan..tp dia kira mcm gaji bersih kita kurang la sket

amirah said...

roho : betul la tu..masukkn duit org bagi masa Ahmad baru lahir la aritu. pasni nak potong terus.ingat nak wat gitu la jugak.potong biar sket janji berjalan..buat taktau je dlm tu..tengok2 dh banyak..leh gi umrah..skrng pun tk murah sgt la..mahei jugak harganya..dah survey dah..ermmm bila la dpt nak pergi..moga Allah murahkan rezeki kami ni hah