Thursday, January 13, 2011

Balik dengan azam baru 2011

I'm back..!!

Kami dah balik semenanjung hari Isnin dengan selamatnya. Hari Isnin sampai, Khamis baru buat entri. Rajin, kan?

Syukur Alhamdulillah. Sebab baru pertama kali ke Sabah, memang terasa sangat best. Tambah-tambah pulak training nya fun dan tak memenatkan, except tak berapa cukup tidur.

Kesimpulannya, Pacific Sutera Harbour Kota Kinabalu memang best. Cantik giler private beach dia. Air laut biru.

Ada ramai tourists yang berkulit putih-putih belaka. Sesuai untuk buat aktiviti skodeng..heh. Ada jeti untuk private boats dan puas hati dengan makanannya.

Prouds Mama's Diary, yes, berjaya juga ke pasar Filipina, tak sempat nak borong 'banyak', dapat borong 'sikit' je.. : P

Nasuha, usahkan orang utan, bulu dia pun haram kami tak jumpa..hehehe..kali ni pergi training, bukan holiday. Next time kalau ada rezeki nak tangkap gambar peluk2 dengan orang utan. Eh, tapi kami ada beli key chain orang utan..comel rupanya Orang Utan ni kan.. : P

arep, nanti gi hanimun kat sini tau..beshhh..

Lady of Leisure, nak pergi Borneo Railway juga nanti! heh..plus 'berangan' nak panjat Gunung Kinabalu..

ayu, Hanis My, Fiza, Kak Anamarza, nurhafiz, heidi shafiq, Honey Bunny, kak ina KL, Bro Nik sharinginfoz, - walaupun cuma jejak kaki kat Airport, Sutera Harbour dan sikitttt je bandar Kota Kinabalu, tapi Sabah memang best la..rasanya akan datang lagi bila Ahmad dah besar. Jom cuti-cuti 1Malaysia. Boleh cuba cari cicak tokek sekali..ahak ahak..

So, apa lagi..teng teng teng teng..next station...Kota Kinabalu Sabah.

Our last trip by flight was in July last year, pergi Langkawi. Naik AirAsia. Kali ini pun naik AirAsia. Kena bujet supaya boleh meronggeng tempat lain lepas ni.

Tapi Cik Husben boleh pulak tanya soklan tak dapat terima kenyataan...

"eh, mama..kenapa seat ni terasa sempit sangat ni. Masa pergi Langkawi ok lagi. AirAsia tukar boeing lagi kecik ke?"


Supaya next time AirAsia tak jadi mcam ni, jadi azam tahun baru kami adalah nak DIET!! 

: P


nota kukukaki : gambar Sabah next entry ye..


credit pada kosmo! online


.

12 comments:

Hanis MY said...

kak amirah sempat lagi buat lawak tu hehe...sy dgn rasminya sgt jeles sebab sy mmg daihad pen laut biru memukau kalbu, owhh tidakkk rasa nk g sabah skrg jugak! apekah?? takpe nk g sabah sy dah tahu nk tny sape sebab ada sifu nama kak amirah :), cicakkk tokek?? spesis tu ada kat sana je ke?...

lydzar said...

Jeles! dh puas jeles dgn orang2 yg pegi Sabah, esp hasben sendiri hehe..bila la dapat bawak badan ni jejakkan kaki kesana :D

ardinihumaira said...

dni nak g sarawak.. rindu cik abang. sob sob... eh wat luahan hati lak. lariksssssss

Huzn said...

amie...sabah bestkan...aku pun rasa nak pegi sana lg...nnti kalau ada rezeki nak try stay kat kundasang dan p pulau2 yg ada kat sana yg org kata super duper cantek n best giler...mie...naik MAS la...beli awal harga lg murah dr airasia..

wahida said...

sabah super duper best!! memori lokan bakar, round island, pantai kalampunian, tip of borneo, lobster, gunung kinabalu, jambatan tamparuli, hotspring, antara yg patut awak terjah next time tau!!
anyway, sgt jeles sbb awak check in kat hotel yg sgt best!!

Anamarza said...

Selamat kembali amie, bestnya dapat gi sabah, kali ni tak dapat round banyak tempat lain kali bleh p lagi kan..huhuhu aka jugak la yg tak merasanya :0)

ayu said...

ayu pun macam ruhul, target lepas ni nak pi KK nak pi dua tempat je, pegi pulau sipadan atau pulau mabul n satu lagi......

nak panjat gunung KK...yezzzaaaaa

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nak pergi sabah jugak..sabah waiting for me :) ntah bila.projek baru lulus.boleh la aku round uitm semalaysia lepas ni .

eRaY said...

wow syioknye..mane pic?
kiteorang mau g jugak
insyaallah bulan 7 nie
berebut2 beli tiket murah air asia
can't wait..nanti nk g jugak pasar filipina

Nasuha Salleh said...

haha
xpe2..
asalkn dah borong macam2 kt filipina pon da ok ;)
dtg la lgi
dan borooooong lagi!!
hihi

p/s : Persahabatan Itu Pemanis Hidup

Lady of Leisure said...

hehe kk best kan, lelebih lagi sutera harbour, air kat situ dah kebiru biruan kan.. geram tgk.. :)

BIONIC WOMEN said...

x pernah ag naik flight hokeh..huhuhu..sadis sungguh..
semoga berjaya diet..samaler azam kita