Wednesday, January 26, 2011

Ahmad Dhani jugak jadi pojaan hati Astro akhirnya..

Berita pagi di Sinar FM pagi tadi, sah Ahmad Dhani vokalis kumpulan Dewa dari Indonesia adalah pengetua Akademi Fantasia ke 9 dan yang terakhir. Syukurlah dah berakhir pun Akademi Fantasia ni. Dah cukup ramai dah artis dalam negara kita ni. Tak terbaca dah gosip dalam paper tiap-tiap hari. Siap front page you.. 

Dulu masa zaman kat matrik memang langsung tak kenal sape la Ahmad Dhani vokalis kumpulan Dewa ni. Makhluk Allah yang mana satu ntah. Lagu pun tak pernah dengar, inikan pulak muka nya. Memori saya cuma ada yang hensem-hensem je.. heh.

Camne ntah, kakak saya rupanya peminat kumpulan Dewa ni. Sila imejin ye, travel dari KL balik Kuala Kangsar, dalam 4 jam, muntah angin dengar lagu Dewa tak berhenti-henti. Balik dari kampung lagi. Naik senak.

Pastu siap request masa besday dia, nak CD original kumpulan Dewa. Keji kan? Sebab masa tu memang tak ambil pusing pasal artis, *bajet suci, baca buku pelajaran je*, makanya, beli tapi tak ingat tajuk mahupun cover album tu gambar apa. Lepas tu lepas buat kaji selidik, tau la sikit-sikit pasal Ahmad Dhani dan Dewa.

Tapi Ahmad Dhani ni, pelik je pahamannya. Bila time bernikah, elok pulok ikut Shariah. Tapi tang lain, wallahualam.  




Ni dalam majalah Media Hiburan baru la jugak. Selamba je dia pakai. Apa sebenarnya agama dia ni ek? Tapi isu Ahmad Dhani pakai salib dah lama. Masa konsert pun ada isu Ahmad Dhani pakai tshirt gambar salib.

Agaknya apa kriteria atau istimewanya Ahmad Dhani di mata Astro sampai terpilih jadi pengetua Akademi Malaysia, di Malaysia?

12 comments:

man yusoef said...

owh yeke...tau takpe..dah tak de orang lain lagi ke kat Msia ni smpi nak amek org Indon...saje la tu, AF kan mmg sentiasa kontroversi...hahahaa

amirah said...

yeayyy...man komen. arini tak busy??

ManJe said...

sy br tahu nie.. igat org malaysia rupe2 yg org seberang.. nape org malaysia x ade ke yg t'calon..?

fiza said...

Tak minat lah tgk AF nih, lagipon kat umah tak der ASTRO...ekekeke...

ayu said...

tah apa2nya..mcm tak ada org lain ke..

Huzn said...

free thinker kot mamat ni...tapiiii...i sooooka ok!...rasa cam nak ikut plak af kali nih...dah lama tinggai af sejak musim mawi...hehehe..

wahida said...

mmg x faham apa agama dia sebenarnya...kalau awak perasan, ada jugak lagu2 dia berunsur free thinker...

amirah said...

manje : tu la, amik orang seberang. rasanya AF nak buat kelainan sket kut kali ni..hai manje..selamat berkenalan...

fiza : samala..walaupun ada astro, tak tengok pun AF.tetiba je dah abis..huhu

ayu : taktau le pulak sape lagi calonnya..

roho : kalo free thinker tak lebih pada apa-apa agama kan?yg ni mcm lebih kat kristian je. tp kan nak tengok jugak camne la dia komen agaknya. dia ni kan ke pedas sket

wahida : tp kan kalau kat indonesia tu dh bercampur2 dh..ermmm

azzey said...

Pengetua Akademi di MALAYSIA tuh!

amirah said...

azzey : yg itu yg kita kena wait and see tu..

Saffrina Ropiee said...

tak paham la kenapa mesti orang luar yang jadi pengetua AF. ihh. apa pun, aku loncat loncat gembira dengar AF ni yang terakhir.

nur said...

Dah takde org Malaysia yg layak kot..
Silala datang ke:ALL IN ONE