Tuesday, December 21, 2010

nak cuti...nak cuti

tapi tak boleh nak cuti. hangin satu badan oke. Branch KL yang buat masalah, tak pasal-pasal terpalit sama kat kitorang yang suci kat Melaka ni.

Datuk pun dah keluarkan circular, semua loyer tak boleh cuti sampai bulan 2 tahun depan. Semua cuti kena beku sebab collection tak berapa bagus.

Masa mula-mula keluar memo tu ada la sikit-sikit "termaki" manja "what?..what?..what?" sebab hujung tahun dah plan nak gi bercuti. Maklumlah, cik abang cekgu, mestilah kita nak cuti-cuti Malaysia time cuti sekolah. Time lain susah cekgu nak dapat cuti tau. Bila sekolah cuti, kitorang yang private ni pulak yang susah nak cuti.

Ni rasa macam nak buat cuti sendiri je ni...dah boring dah keje. Rasa macam dah tepu dah kepala otak ni. Menghadap benda yang sama tiap-tiap hari...

nak cuti..nak cuti..nak cuti..nak cuti...*kalau sebut 44 kali boleh cuti kut*

13 comments:

Hanis MY said...

siannya huhu takper2 smoga dpt cuti hanis tg aminkan...

Anamarza said...

Ciannya Amie, akak pun tak de peluang nak cuti2 malaysia jugak, suami tiap2 hari duk pergi ke sekolah, dah abis kelas tambahan bersambung ngan perbincangan tuk projek tahun depan plak..balik kampung jer yg dapat syukur jugak kan...

ayu said...

alahai..siannya ami..apa lagi, EL la..hehe

Heidi Shafiq said...

uh sadisnye x dpt cuti..

kak ina kl (1) said...

kecian ek klu macam ni..sorang cuti..sorang tak cuti..sabar ajerlah..

betullah..dulu masa akak single lagi pernah merasa dapat bonus ratusan..syok betul rasanya..skrg ni asb dah tak buat lagi..

wahida said...

oh cik abang cikgu yer...tapi kesian kat awak lak, susah nak cuti ye...
sabar je la...

ayu sleeping in da house said...

takpa2..sabar tuh separoh dari iman..hehe

kuatkan semangat...saaaabaaarrr:)

amirah said...

tu ler pasal sabor jela. ni kat opis ni memasing dah siap leave form untuk apply cuti tahun depan. hover kan..hehe

azzey said...

amirah: bestkan cuti2 Malaysia kannn.....:)

Lady of Leisure said...

meh nak tulung tambah kasi cukup 44, nak cuti nak cuti nak cuti nak cuti nak cuti heheheh

velasrizal said...

hehe pegi la becuti krismas ni tp confirm jln sesak la

Password Paling Popular Di Dunia

Sharinginfoz said...

tak kira nak cuti juga

e.l.i.s.s.m.i.e said...

susah jugak mcm tu yer..harap2 dapat laa cuti..