Friday, November 12, 2010

Wahai anakku, sleepcrawling kah itu?


Al kisahnya, Ahmad sekarang ni, kalau tidur waktu malam, asik la bergerak-gerak..

Risau pulak rasa hati mama ni.

Sleepwalking = sleepcrawling *sebab Ahmad tak boleh jalan lagi* kah itu? wo wo wo...

Memang la ada time-time Ahmad akan terjaga, nak menyusu. So, kadang-kadang dia merengek-rengek la juga. Tapi kemusykilan di hati ku ini, mengapakah dikau anakku berada di tempat yang tak sepatutnya...

Bila terjaga je, tengok-tengok dah ada kat kaki, pastu kadang-kadang kat atas perot babah dia, takpun atas peha..takpun nun jauh dah kat depan-depan tv..huhu

Pengakuan berani mati, masa saya kecik-kecik dulu ada juga penyakit sleepwalking. Agak serius jugak. Ala-ala macam nak lari rumah tengah-tengah malam ok. Nasib mak sedar.

Pastu masa duk hostel dalam tingkatan brape ntah, dah nak keluar jalan-jalan malam-malam, nasib kakak sedorm sedar. Kalau tak, may be dah ada kat asrama lelaki, buat lawatan sambil belajar..............

Uiiiks, kalau di alam realiti, kim salam je la kalau nak keluar rumah malam-malam tak bawak lampu suluh ke lampu apa2 ke....bukan apa, seganla nak terserempak dengan sundel bolong, mak lampir ke..

Ohhh...ku kah yang bersalah mengalirkan genetik sleepwalking iteww??!! lalala....

12 comments:

eRaY said...

hahahha
sleep crawling ea...u should take video while ahmad do his sleep crawling :)

amirah said...

tak terfikir nak amik video eray sebab kami berdua gelak2 je mampu..sebab tu macam mengigau apa ntah..ngigau tgk tv kut..

Sharinginfoz said...

bahaya gak kan? hmmmm first time dengat benda alah ni

ayu said...

ami, awat ayu tak tau ami suka tidur sambil jalan2 time malam ni..huhu...logik la juga ayu tak tau, kita bukan sedorm kan..hehe..ami dorm mana ekk..lupa dahhh..hehe

Syigim said...

comel gile ya amat gamba yg 1st tu! hihihiihhi...

nur said...

hehehe.. cute je vocab baru- sleepcrawling
ALL IN ONE

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

cute aje tido lasak. wajib amik video, nnt tunjuk kat dia time dah besar....or pasang time wedding reception dia nnt. ;P

Huzn said...

hahaha....confirm masalah genetik!

azzey said...

amirah: saja nak mama dia tgk2 dia selalu tu....:)

amirah said...

bro nik : ye, kami dh mula risau dgn cara dia bergerak2 waktu tido..risau

ayu : amie pun tk sedaq sgt, tp kakak dorm B2-2 (eh, ye ke?dah luper..huhu)dulu citer, amie jalan kat koridor tutup mata..dia tegur..mujur patah balik kat katil tanpa cakap pape..

syigim : owhh..yg tido berjalan tu ikut mama dia..tp tang gaya tido punya dasat tu ikut babah dia...dasat sgt..masa peknen kena sedebik kat perut tau..

nur : iye, sesuwei dgn budak tecik yg lasak amat waktu tido nih

amirah said...

mama miya : at first we tot it's funny..but now we r quite curious dgn tido dia ni..waaa..tido pnjt kerusi...just imagine..how? how?nk kena bawak pakar apa ni?huhu

roho : huhu..genetik dua2 belah ni.. : P ... tak ngaku

azzey : kena hire sorang jaga ni untuk jaga dia..huhu

man yusoef said...

haha...smpi berjalan-jalan tu time tido...ish3....xpenah plak mcm ni..tapi saya kalu tido mudah terjaga, even org bukak pintu..bunyik sikit kadang2 bole terjaga...haha