Wednesday, November 03, 2010

Pelajar UiTM Arau dalam banjir

Agak teruk juga ye banjir di negeri-negeri utara musim hujan kali ini. Sampai kan pelajar UiTM Arau, Perlis pun mungkin akan terputus bekalan makanan. 

Bekalan makanan yang tinggal cuma untuk 2 hari je lagi. Susah nak cari bekalan sebab banyak kedai yang tutup, pastu jalan nak ke situ pun sure susah punya. Camne mak ayah nak hantar makanan.

Pelajar-pelajar di institusi yang lain pun sama,  susah nak cari makanan. Ada pulak yang ambil risiko redah je air banjir..ui..bahayanya sebab sure la laju. Kalau saya, mintak ampun la..memang takkan punyer..takut ooo..takut lemas...

Owh..kesiannya. Tengok kat tv, air banjir dah sampai paras dada.

Rasanya kerajaan persekutuan kena cepat bertindak. Dalam sibuk berkempen untuk pilihanraya DUN Galas dan Batu Sapi, harap bolehla hulur juga bantuan kat penduduk Perlis ngan Kedah.

Berita UiTM Arau susah nak dapat bekalan makanan kat SINI.

7 comments:

ayu said...

kesiannya diaorg kan..

velasrizal said...

lapar la bdk2 tu nti kan..

Rumah Terbuka Deepavali 2010

Lady of Leisure said...

huwaaa.. my parents di perlis kesian sgt kat dorang... :(

Laily® said...

yee..sht ssh dpt mknan! air xde.. da 2 ari air xde. da la musm exam.huhu.

amirah said...

ayu : tgk cam teruk plak banjir kat sana kali ni..

velasrizal : tu la..kalo dah semua org tutup kedai, tak berniaga, camne nak beli..?? ermm

lady : ye ke? abis tu camne? kena tak banjir sekali?dulu rumah my parents selalu kena..skrng wat rumah tinggi sket..

laily : ala siannya..harap2 cepatla surut ye..dahla nak exam, nnt takleh nak kosentret sgt

Laily® said...

yg sedeynye,xde sp nk bg air bntuan taw. tepakse kami cari kat kuala perlis.

amirah said...

sabar ye laili..harap2 bersabar..