Friday, October 22, 2010

Kisah Rozaliya Mat Lazim ni apakah?

Rasanya since last week sampai la semalam, hari-hari dalam paper ada cerita kehilangan Rozaliya Mat Lazim ni. Yelah, kesian kat family dia ye sebab risau dia hilang sebelum majlis perkahwinannya.

Misteri kehilangan Rozaliya akhirnya selesai lepas majikannya di Kuala Lumpur lapor pada polis tentang dia yang dah mula kerja di situ sejak 16 Oktober. Ish ish..macam-macam la dunia ni ye. Siap menyamar ala-ala tomboy untuk elakkan diri dikenali. Kat dalam paper ni kata Rozaliya masa datang mintak kerja, cuma pakai t-shirt, seluar pendek, pakai topi, bertindik hidung dan pakai rambut palsu.

Dah tentula keluarga terutama mak ayah risau kalau hilang larikan diri macam ni. Rasanya takde benda yang tak boleh diselesaikan. Bolehla bawa bincang dengan tunang atau keluarga kalau dah tak nak kahwin. Lagipun katanya tunangnya macam tak ambil endah kan. Mungkinla Rozaliya ni stress sangat sampai ambil tindakan macam tu.tapi kronologi cerita kehilangan Rozaliya Mat Lazim ni sangatlah complicated dan sungguh misteri nusantara.

Apa-apa pun syukurla selamat dan masih bernyawa lagi.

Ish..Pelik-pelik semuanya. Baca lanjut di SINI.

5 comments:

ayu said...

benda ni boleh bawa bincang kan..tak semestinya nak kena lari2 mcm tu..dah menyusahkan org..

Sharinginfoz said...

macam2 cerita kan, jadi iktibar untuk semua

azzey said...

amirah: slm kenal.....kes Rozaliya ni dh selesai kannn.....mcm2 diaorang ni ye,,

che fara a.k.a fanadz said...

hai salam kenal..banyak pulak kes2 bakal pengantin lari2 sekarang. ada lagi terbaru. ape ek nama gurl tu.lupe.orang kedah.

amirah said...

ayu : aah la..sian kat orang lain yang risau pasal dia..

bro nik : moga jadi ikhtibar...kalo tanak kawin, cakap la terus terang..kan nak hidup lama dengan pasangan..kalo dari mula dah camni, dah leh expect dah apa yg akan jadi...ermm

azzey : thanks sebab menjengah..huhu..dah selesai..harap2 semuanya ok..kang masuk paper lari lagik pulak

che fara : aah, tup2 ramai lak yg lari takmao kawin..tp media kat msia ni mmng camtu agak reactive..ada satu2 isu, isu tu jelah yang kuar sampai sebulan