Tuesday, September 21, 2010

Eidulfitri 2010 dan hari lahir ke 29 - 10 September 2010

Semua orang dah bercerita tentang raya masing2 tapi saya terkial-kial nak buat satu entri Raya..
fuhhh...payahnya rasa waima nak tulis satu entri..
kesian kat belog ni..terbiar 2 minggu..
...kekurangan kasih sayang..kesiannn..

bukan taknak buat..tapi tapi tapi..isk isk isk..
syukurla Allah kurniakan saya level sabar yang masih penuh..
macam bateri henpon yang kurang satu "bar" je..

ye, saya masih boleh sabar kalau Ahmad tepis semua bubur nasik dia ke lantai..
atau bila Ahmad merangkak sampai ke pintu toilet dan skodeng waktu mama tak tahan sakit perut..
atau bila time nak terkucil muka dah biru, adaaaa je pulak makhluk Allah kat opis ni yang "melepak" lama dalam toilet...
dan ye ye ye...saya sabarrrrr jela bila broadband ni "menagih kesabaran yang tinggi" dari saya... 

kalau agaknya "low battery" mau je rasanya broadband "kesayangan" di campak dalam gaung kat Gua Tempurung kat Ipoh tu, on the way balik Kuala Kangsar.. 
tapi saya sabarrrr..saya masih senyum..
semanis senyuman pak mentua Abdul Wahub dalam "3 Abdul"..
sebelum dia kena jual..

Hari raya Aidilfitri tahun ni jatuh pada 10 September 2010..
yang lebih speselnya Hari Raya tahun ni sama tarikh hari jadi saya yang ke 29..
tahun akhir di umur 20-an..
ntah kenapa rasa macam tak sedap je nak sebut umur bila orang tanya tahun depan.. : P

bercampur-campur perasaan tahun ni..
maklumla, first time beraya sebagai mak orang..
dah takbleh nak buat undercover jadi orang tak kawen lagi..hehe
pastu tambah pulak agaknya nervous sebab sedara mara masih hulur duit raya..hihi. : )

hihi...duit raya anak...
mama kumpul banyak2 dulu ye..

banyak sampai jadi bukit..
Ahmad balas "babaabbamamamaaaa..."
dia ketawa tanda setuju tu..ahaks..




keluarga besar saya di Kuala Kangsar..
merangkumi Seorang emak tercinta, 5 kakak, 5 abang dan 16 anak buah-buahan, seorang lelaki idaman Malaya, seorang wanita Melayu terakhir dan seorang bayi 8 bulan bakal juara imam muda musim ke 2, bersamaan dengan 30 orang...
(ye..terima kasih, saya lulus kredit subjek Matematik masa SPM..) 

syukur semuanya beraya bersama mak saya di Kuala Kangsar Aidilfitri kali ini..
tahniah pada kakak-kakak dan abang-abang saya yang masing-masing menang ojuz one two som dengan abang-abang ipar dan kakak-kakak ipar tahun ni..


Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin..dari kami sekeluarga "besar punyaaa..!!"..

nota kukukaki : azam kurus bulan puasa tahun depan..insyaAllah...: P

3 comments:

ayu said...

wahhh..besarnya keluarga ami..meriah..meriah...

Sharinginfoz said...

yang penting bergembira di bulan syawal kan

Wan Anie said...

bestkan punya family yg ramai....

akak nak ajak amirah join contest bersama si kecil.

Blog Tinta Comellote