Thursday, July 08, 2010

Akhirnya Spain Menang..Yaribba Yaribaa..Benar Ramalan Paul Sotong (Goreng Pun Sodapp..)

hahaha,..cam tak sesuai je guna yaribba yaribba..tu macam koboi je..koboi dah lama out dah..sekarang tinggai matador je..

fuhh punyala lega akhirnya spain menang..tak pun dalam hati tertanya2 sape la yg akan menang..rasa2 cam jerman boleh menang, tapi rasa spain pun boleh menang sebab dorang team yang kuat sebenarnya..lagipun kan ke dorang juara Euro 2008 ...punyala masing2 bertahan, akhirnya tersungkur di kaki spain jugakla jerman..apa nak buat..dh nasib badan...

hujung minggu ni dah final..agaknya sapela pulak yang menang ye..si Paul Sotong boleh ke predict untuk match lain selain dari match yang libatkan Jerman ek..kalo boleh cuba bagi dia predict sape yang akan menang final nanti..harap2 jgn ler Belanda..tak sukerrrrrrrrr oranje oranje..nak green kaler pleaseeee..(sian Brazil..!!)..Tapi adakah semua ramalan si Paul ni benar belaka seperti yang dikatakan dia ni ada kuasa psikik..(cewah..cam lagu "Ramalanku Benar Belaka..pulok) ataupun secara kebetulan..

Tapi dah dijadikan oleh Allah, kejadian alam selalunya binatang boleh ramal..tapi itu kejadian alam la..contoh macam tsunami dulu,..ikan-ikan mati dulu sebelum jadinya tsunami..kalau ada gempa bumi pun binatang akan tunjukkan reaksi dulu..atau bertindak dulu..Allah dah kurniakan mereka ni kelebihan...

tapi kan kempen Piala Dunia ni bukan kejadian alam, camne agaknya Paul boleh ramalkan dengan tepat..camne pulak kalau kita suruh Paul pilih dari banyak2 balang, bukan hanya dua balang mcm sekarang...tepat tak lagi ramalan Paul agaknya?? ermmmm..wallahualam....

3 comments:

ayu said...

baru tau sotong kurita tu betul2 wujud..ayu ingatkan org ..hahaa... smlm la baca paper, baru perasan.. teruk betul diri ni..tak ikut langsung perkembangan ttg bola..

amirah said...

hahaha..lawak la ayu ni..WC dah nk abes dah pun..tkpe ayu..jom masak sambal sotong..(sedap tak kalo letak petai??)

Wan Anie said...

isk... memang tak ikut perkembangan bola la... huhu tak boleh nak join :(