Wednesday, June 16, 2010

mode : kibas-kibas habuk di blog...!!

fuhhh..fuhhh..berabuk dah blog saya ni..rasa macam dah lama giler tak update blog dan blogjumping.....SEBAB......penat+busy amattt....selalunya saya akan meng"apdet" blog atau blogjumping tetiap hari..kekadang berkali2 dalam sehari..selalunya tak jugak mengapdet blog cuma suka baca blog orang lain....mmbaca kan ke menambah ilmu...

banyak yang nak diceritakan tapi masa takdak...busy amatt....weekend lepas ke Penang..dah berapa lama tak pegi Penang..mmng sgt best!! cuma kitorg ke sana untuk pegi kenduri --bukan yuha2..hehe-- tak sangka Penang semaju itu, macam dah lebih kurang KL je dan semestinya lebih daripada Melaka ni hah..jalan sket jem, jalan sket jem ---ini bukan kemajuan ye--..the conclusion=lamanyer tak pegi Penang ---jauh sangat..oversea..huhuhu!!--- rasanya lebih kurang saploh tahun tak pegi...waaa..sedeynya aku..nampak nau asik ngadap keje yang tak habis2 ---sampai bongkok tiga ler--- len kali upload gambo pegi Penang yer..

Balik dari Penang tiba kat Melaka hari Ahad pukul 3 pagi..nak kena keje lak tu hari Isnin..bangun pagi... hah, tu diaaa...pkul 8.30 pagi.  Kalo terbang pun tk tentu bleh sampai opis di Banda Hilir pukul 9..terus dapat keje dari bos..bertungkus lumus wat keje dari ari Isnin sampai laaa ni baru siap..mak aiii..naik pening, kepala bingai dah baca dokumen yang tulisan macam cacing kerawit ---ni ke cacing yang duk dalam perut kita? kena tanya incik google---.

semalam tido pukul 2 pagi..balik dari opis sampai rumah 10.30 malam..sian Ahmad..mujur babah bawak ke opis temankan mama..iskh iskh..bila dah hantar je dokumen tu..fuhhhhhhhhh...legaaaa...terus ringan kepala...lalalala..

Apdet EBM masih di tahap yg sama..apa yang tak kena, tak pasti..yang pasti dah cuba sehabis baik...---macam lagu pengakap je--- mengepam at least 7-8 kali sehari --- cuma dapat paling banyak pun 4 oz, yang lain 2 oz.---, makan milk booster, minum air longan, makan sup ayam betik, cuba macam2 resepi, minum susu, latch on rasanya dah ok sebab bleh dengar bunyi Ahmad telan, direct feeding sentiasa, especially waktu cuti dan malam, negative pregnancy test, BF pun tak wat visit lagi ni...tapi end result still sama. Mungkin itu je rezeki Ahmad yang Allah beri..tapi tak putus asa pun..masih sama jugak buat semua tu..

tapi adakah disebabkan KAFEIN?? yang pastinya kalau dah addict ngan kopi nescafe segala macam, tak sah kalo tak dapat secawan sehari..tapi cuma secawan sehari...ermmm..kena kaji ni betul ke tidak ibadat pada pada Allah ni...ermmmmm...moga Allah makbulkan doa dan impian dapat beri full BM pada Ahmad walaupun seminggu..--jeles tengok orang lain---

pape pun sekarang ni tengah hepi sangat...

SEBAB.....SEBAB.....SEBAB....esok kitorg sekeluarga terbang ke pulau lagenda mahsuri..bercuti..sronot nyer...dan sesungguhnya memang sangat2 lamaaaaa..---macam lagenda la jugak, history hehe--- tak jejak ke Langkawi..tu pon rasanya jaman jaman tadika --gigi takdak-- patut letak gambo wktu pegi jaman tu..masa tu muka masih chumelll..la ni makinnn chumellll..makam Mahsuri pun tak bertiles lagi, tanah merah, time hujan abis becak...

tak sabo rasanya..doakan kami sekeluarga selamat pergi dan kembali ye..!!

5 comments:

ayu said...

ami : jelesnyaaaaaaaaaaaaaaa..

nak ikut pi langkawi juga ni...

ami, bab minum kafein tu sbnrnya tidak digalakkan ibu menyusu minum minuman berkafein...

tak pe ami, usahakan lg ye...

all the best...

(mode : jelesnya ngan ami..huhu)

amirah said...

hehehe...bestnya kalo duit ribu riban yer...kalo takat ciput tak best..

Anamarza said...

Wah jejalan kat Langkawi..sronoknya!!!! Tak de duit ribu riban pun tak pe janji bleh abiskan masa cuti2 rehat2 ngan family...

amirah said...

sudah semestinya tapi kan bila balik tgk hasil yang adoo..uiii..sedey sebab takleh nak bagi kat sesape..kalo ribu riban fulus sedap ler sket nak memborong..kui kui

ravishingpeacock said...

shoping sakan x kt lgkawi aritu? hehe