Wednesday, February 23, 2011

Kering Kontang...

Seriously takde idea nak update apa, nak buat entri apa lagi. Kering sungguh. Taktau apa nak tulis. Lepas ni kena ambik gambar banyak-banyak sebab kalau ada gambar barula boleh "wordless". Boleh buat "Wordless Wednesday" lagik u olls...

Kerja kat opis pun kurang..Eh, silap-silap. Bukan kurang, langsung takde. Boss sibuk sana sini pergi buat marketing. Taktaula, meeting ke, marketing ke, dating..hua hua..

Kerja takde, untuk mengelakkan pembaziran duit majikan, jadinya terpaksala buat "kerja-kerja" lain seperti mengapdet belog ataupun mengapdet status kat Facebook.

"saya sakit perut, nak pergi toilet"

"saya baru habis makan nasik"

"saya baru bangun tido belum gosok gigi"

hua..hua..hua ...macam kenallll je status muka buku sepertimana dinyatakan di atas?? sentap..

Dalam Facebook macam-macam  adaaa...sekarang ni pulak dah macam katalog. Semua barang ada jual. Hebat. Jeling-jeling klik klik...dah selamat duit lima nam puloh hengget.

Peringatan untuk semua, kalau nak update status kat Facebook tu, agak-agakla pun. Yang nak romantik-romantik "cayanggg muah muah muah i rindu you, you tak rindu i?" takyahla letak. Ai yang baca malu you..terasa ai kekurangan kasih sayang okeyy...heh..

Pastu ada yang nak tunjuk kasih sayang pada suami/isteri terlampau-lampau pulak kat Facebook tu. Boleh, tapi janganla seolah-olah suami/isteri orang lain  tak sayang masing-masing pulak. Suami isteri orang lain pun sayang menyayangi jugak. Ntah2 lagi romantik dari husben dia. Lagi sengal kalau suami/isteri dia takde akaun Facebook pun...

Janganla sampai buat "Ruangan Luahan Hati bersama Cik Kiambang" kat Facebook. Sekarang zaman teknologi macam-macam benda diluar jangkaan kita boleh jadi.. 

Eh, apehal aku emo nih? hehe..sumpah ok. Saje nak bebel...

Alamak! alamak!..dah update satu entri ni..hihi..lalala....


11 comments:

Hanis MY said...

ahaha lalalala lawak ah akak ni, sama kes ok..sy je yg ada fesbuk kalau nk wat ucapan bday sy srg la duk romantika bagai haha... itu dulu la skrg dah makless... eheh..penat tau feeling srg2 ni...

wahida said...

bagus..ada pun ada n3...aku tertunggu2 neh...

wahida said...

lupa nak cakap...

fesbuk x best!!

lalalalala.....

BIONIC WOMEN said...

me hanya update blog jer kat facebook tu pun sebab kengkawan request, pastuh kalau ada pun statement mencaci brodban yg lembab tahap gaban sebab xleh bukak blog..en hubby kekadang sebulan skali bukan fb dia..lagi haru..wakakkah, kekadang dia x perasan pun me tinggal mesej utk dia. hadoiiiii...

fiza said...

Dah rasa boring ngan FB.

amirah said...

hanis, wahida, eily : makin hari fesbuk jdi makin boring kan..

Anamarza said...

sbb tu la akak jarang buka FB. bohsan ... tak pandai ler nak update status ngarut2 nih, kekadang nak tido pun nak buat status

sahromnasrudin said...

saya tak berani nak letak ayat2 cenggitu kat wall fesbuk..buat org meluat je huhuhuhuhhh

Sharinginfoz said...

memang betul kekadang memang idea sudah tiada so tulis le entry banyak2 mengenai tak ada idea nak tulis blog, boleh ke?

Lady of Leisure said...

haha tu la pasal kalau rabu leh gak buat WW kalau tengah kering kontang kan ekekeke

Hanis MY said...

betul tu nyampah dgn fesbuk tak update paper pun status pun tak letak haha... akak betul tu dtg time winter tak pun ujung2 winter leh tgk sakura trus..2 in 1 gitu yeayyy nk jumpa kak amirah...