Tuesday, October 05, 2010

ui..ini serius!!

semalam ada open office..
saje upload gambar makanan sebab tengah lapar sangat
tapi orang kata tak baik kalau puasa cakap lapar-lapar-lapar-lapar-lapar-lapar *tanpa jemu*
nanti lagi lapar..ye ke?

makanan yang 'senyum'
tersusun dari kiri belakang, bihun goreng singapore kut, sambal kicap (untuk soto) dan kuah roti kirai
di depan, bihun goreng, sambal tumis apa tu?, dengan daging beriani meriah kolesterol 
si dara dan mak dara
bahan-bahan penyeri yang menyerikan meja sebelum menyerikan perut - untuk soto

saya dah macam ultraman yang kekurangan power
ada kelip-kelip lampu merah dengan bunyi "teng" "teng" "teng" kat dada
sikit je lagi sebelum ultraman kalah...
tapi tetiba ultraman ada power untuk buat satu "fire" yang kalahkan reksasa..

ye, saya akan guna power yang last sekali bukan untuk fire,
tapi guna untuk turun dari opis, masuk kete, masak untuk berbuka nanti..heh..

agaknya inilah efeknya kalau asik open, tapi tak close-close..saya laparrrrr sangatttt *perlukah letak lebih huruf "r" dan "t"* untuk menggambarkan kelaparan melampau saya?..

agaknya cacing-cacing dalam perut saya dah mula bertindak dengan cergas..heh

yang terhegeh-hegeh nak abiskan puasa 6...

nota kukukaki : nak masak ikan talapia goreng ngan sotong getah tumis..waaa



2 comments:

ayu said...

wahhhhhhhhh...meriahnya makanan...hehe...nampak menarik sekali..terliur plak i tau..nasib la dah kul 5 lebih...mak plak otw dah dtg kl ni..hehe..

ami puasa 6 yek..ayu dapat bertahan 2 hari je..lps tu tak leh tahan dah..sejak kena "cherry berry" tu ditambah ngan angin, mmg kena makan gak la wpn sikit2...hehe

amirah said...

sejak mak ayu pencen ni selalu datang kl ek..rindu kat cucu ke tu?hihi..aah, amie ngan jali tgh kejar lagi ni..dh lmbat baru nk start pose..ish, jgn pancit suda la..amie syukur takdela cherry berry walaupun pegi open house sana sini..agaknya perut ayu ngan anak2 sensitif kut..perut kitorg biasa dah -- tolak kayu nagn batu je..batu pun kdg2 makan juga -- gula batu.. : P