Thursday, September 30, 2010

Google Doodle Today..The Flinstones

Suka tengok doodle Google yang bertukar-tukar. Yang paling best seingat saya, Google Doodle yang ada game bola-bola kecil. Boleh main dulu game tu sebelum nak search something.

Hari ni, Google letak doodle "The Flinstones" sebab 30 September adalah hari ulangtahun (anniversary) ke 50 tahun "The Flinstones". Tua dah The Flinstones ni. Kalau kat Malaysia, dalam 5 - 6 tahun lagi je dah nak pencen. 

Eh, dah di luluskan ke cadangan kerajaan melanjutkan usia bersara ke 60 tahun? Belum dengar apa-apa lagi pun setakat ni. Pendapat saya usia bersara sekarang ni dah memadai. Bila masuk usia 50-an, sudah dianggap usia emas dan lebih bermakna jika masa terluang dihabiskan bersama keluarga especially untuk ganti semula semua kenangan dengan keluarga yang kita terlepas atau untuk berehat dan beramal. Kecualilah untuk individu tertentu yang masih memilih nak berkhidmat atau sumbangan mereka sangat diperlukan. Rasanya penat tak terkata kalau bekerja walaupun di pejabat sebab otak terbeban..

Eh, dah hilang pulak si Flinstones..




Comel la kartun orang zaman batu ni. Masa kecil dulu, The Flinstones salah satu kartun kesukaan selain Tom&Jerry. Comel bila masa dia nak brek kereta dia guna kaki..hehe..Watak-watak The Flinstones sangat comel i.e Barney, Fred, Wilma, Pebbles, Dino. The Flinstones mula ditayangkan 30 September 1960.

Bagus jugakla Google buat Google Doodle Today ni. Mengenang sejarah dan sekurang-kurangnya kita dapat tau sesuatu yang baru setiap hari. Tak sabar nak tengok esok apa pula doodle yang Google letak.

Ntah kenapa pulak, dari pagi tadi teringat-ingat dengan kartun Spongebob Squarepants. Tiba-tiba je rasa rindu nak tengok kartun ni. Suka tengok Spongebob yang dah alih bahasa Melayu sebab rasa macam cute je suara latar tu..Serius lama tak tengok Spongebob. Rasanya tahun ni tak tengok langsung kartun ni. Masa single dulu balik kerja lari-lari sebab nak nengok kartun ni kat tv9. hehe..

 

Eh, macam kanak-kanak riang ribena tetiba cartoon maniac la pulak.. : P

3 comments:

Lady of Leisure said...

suka flinstones jugakkkk.. hehe

Sharinginfoz said...

lama tak tengok citer ni

ayu said...

suka gakkkkkkk