Tuesday, August 24, 2010

"Dik, nak pergi mana??"

Time pagi2 selalunya saya kena menapak sket la untuk sampai ke opis sebab Mr Husben hantar kat tepi jalan je..bukan kes dera isteri ye..suami saya mi-thali tau..cuma sian la plak nak kena pusing2 sbb jalan ke sekolah husband tak sama..

Maklumla most jalan kat Melaka ni berliku2 one way je..sape yang dah jalan2 kat Melaka sure tau pengalaman ngeri kalau tersalah simpang..hehe
On the way nak ke opis je, mesti ada la pakcik teksi slow kan teksi dorang atau hon-hon "Dik, nak pergi mana??"

Ee...Ada tokoh ke muka aku ni cam pelancong? Atau ada gaya orang nak lari rumah? Ahak ahak..menci tau...
pandangan sisi -- jangan tertipu -- sebenarnya lebih kurus..hihihi..

Inilah beg2 yang terpaksa dibawa ke opis setiap hari memandangkan saya adalah BF mama..hihi..rasa2nya ramai lagi yang seangkatan dengan saya ni..

cooler bag - mengisi 'hasil kutipan' sepanjang office hour
henbeg cap ayam -- tali disorokkan -- dah nak putus sbb berat sangat..mcm2 ada -- minyak angin, kunci kete (walaupun tak bawak kete..heh), kunci opis, kunci rumah, kad, beg duit-- plus anak geget --- macam boleh buat teether -- aduss..serius ni!! 
backpack beli sebelom kawen..pierre cardin yang dah hampir season --- kesiannn
kadang2 bila time mood tengah ok, mesti rasa kelakar bila fikir2 balik. Tapi bila time macam mood ke laut, rasa cam nak marah je pakcik-pakcik drebar teksi ni...eee...saboo..puasa..puasa

Dahlah masa keje kat KL dulu, staff sume duk panggil "Pah" -- short kpd "opah" sebab saya bawak beg besar gile (ala..biasalah remaja..heh!!) -- sebab mcam opah2 ada beg sirih...ngaaaa..

Pastu ada gaya orang jual kerepek dorang kata..hah??hah?? sob sob sob..

 - yang berangan nak beli LV limited edition -

8 comments:

Wan Anie said...

cooler bag tu silap haribulan ada yg nak ambil sebab ingat ada lappy dlmnya.. sekali susu.. muahaahaa

Anamarza said...

Amie memang suka bawak beg camtu dari zaman belajar dulu lagi kan....hihihi tak pe demi anak kan...

ayu said...

ami dah kurusss...jeles ni..^_^


tak pe ami, utk anak..rela ku korban..

Lady of Leisure said...

owh kat melaka tang mana? kampung mil lady kat kuala sungai baru..
:)

The Womanish said...

saya pun org melaka... :)

Sharinginfoz said...

alamak kerepek sodap tu lama tak makan, anyway jalan2 pagi ok apa exercise skit2 kan

amirah said...

kak wan : tu la pasal..kalo jalan sensorang kena kepit sume beg takut ada perampokkk..hihihi..

kak anamarza : akak ingat ek..hehehe..mmng dari dulu cenggitu..kakak2 sume bising..bila nak "dewasa"..lol..

ayu : hahaha..kurus tang jari ye ayu..amie gemok giler ni..nak gemok puas2 bila dh 'tutup kedai', baru kurus balik..muleh tak?? hahaha

lady : ur mil org sungai udang?my big big boss from there oso..bila balik melaka je mesti 'paksa rela' staff ikut dia makan asam pedas..ouchh..tak rela ai..

womanish : melaka tang mana? saya melaka celup je..ahaks..

bro nik : nak brape kilo kerepek? hihihi..jalan tiap2 hari tp bila smp opis minum teh tarik..adoyai

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

hahahaha...
nak gelak je baca entry ni.