Friday, August 20, 2010

Award dan Backlink




Hehehe..sebenarnya tak reti camne nak tag orang pastu amik award sana sini..tapi cam try2 bolehlaa...yang ni la first time..tq umi ryan The Chronicle of Ilhan-Ryan kasik award kt saya nih..

Tapi award ni ada syarat. Bagi siapa sahaja yang dapat award ini diharuskan memberikan/tag kepada 5 orang lagi.

Kemudian si penerima award harus meletakkan link-link berikut di dalam entry anda. 





Sebelum anda meletakkan link-link di atas, padamkan dahulu link yang berada di no 1, kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti no 2 menjadi no 1, link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya. Selepas itu masukkan link anda di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5.

Kejujuran adalah penting. Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul, maka jumlah backlink yang didapat ialah:-

Posisi 5 : Jumlah backlink = 5
Posisi 4 : Jumlah backlink =25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125

So, nak tag my blogger friends :

  1. My BF Journey - ezurin.blogspot.com




 Selamat mencuba..

5 comments:

ayu said...

ami, thanks bg award ni..tapi tak faham syarat2 ni..klu tak tag org aci tak..mata sgt2 la mengantuk ni..lagi dok bayang2 warung santai..hehee

Anamarza said...

Thank amie kasi award...nanti la saya ambil dan settlekan tag tu eik

amirah said...

hehehe..ayu, amie pun tak reti sgt..berapa hari nak nyiapkan ni..tu la aritu tak reti camne nak amik2 award ni..

Lady of Leisure said...

tq amirah nanti lady settle kan k hehe.. kene baca bebetul syarat award ni kan

Sharinginfoz said...

bagus link2 ni, sama-sama untung kan

Rahsia SEO Terbongkar