Monday, September 27, 2010

Rozita Mimpi Datuk Sosilawati

Sebelum ini, saya pernah buat entri Purdah Rozita Ibrahim.

Hari ini, Puan Rozita Ibrahim, pengasas produk kecantikan Sendayu Tinggi muncul pulak di khalayak umum dan dalam akhbar dengan berpurdah dan memberi komennya mengenai Datuk Sosilawati Lawiya yang dilaporkan telah dibunuh kejam bersama 3 lelaki iaitu pemandu peribadi, peguam dan pegawai banknya. 

Rozita pernah anggap berita kehilangan Sosilawati gimik terbaru oleh Datuk Sosilawati Lawiya. Malahan, Rozita ada bermimpi sebanyak 2 kali yang Datuk Sosilawati datang mengadu pasal pinggangnya yang sakit. Bila ditanya kenapa, dia terus menghilangkan diri.  

Selain tu, Rozita juga berpendapat Sosilawati sebagai seorang yang sangat pemurah, baik hati dan suka berkawan.

Tentang kes pembunuhan Datuk Sosilawati, kita tunggu dan lihat perkembangan baru nanti. Sekarang ini pihak polis sedang berusaha untuk mencari barang-barang bukti dan sebarang petunjukberkaitan dengan kehilangan jutawan dari India dan kontraktor yang berasal dari Kedah. Semoga terus penyiasatan terus berjalan lancar tanpa gangguan.

Mengenai Puan Rozita, tahniah di atas perubahan ke arah kebaikan. Kagum dengan semangat wanita-wanita ini berusaha keras untuk memajukan keluarga dan membesarkan anak-anak walaupun pernah hidup dalam kesusahan dan kesedihan.

Google 12th Birthday...


Bila anda semua menggunakan search engine Google hari ini, akan dapat lihat kek besday Google. Google dah berusia 12 tahun bila syarikat yang mengasaskannya ditubuhkan pada September 27 1998.

Tapi ada juga sumber-sumber yang mengatakan tarikh ulangtahun Google bukanlah pada 27 September, tapi 15 September. Dan ada pelbagai versi yang kata tarikh sebenar adalah pada 8, 9 10 September..eh, macam sama date je..ahaks..

Apa-apa pun happy 12th birthday Google..

Cantiknya kek besday Google. Huruf "l" jadi lilin kan..hehe

Contest and GA..

Hajat hati nak buat entri yang menarik sikit harini sebab bila bercuti hujung minggu, memang tersangatlah sibuk dengan family dan beraya sana sini, attend open house sana sini..

Tapi malangnya, hari ni dah dapat alamat memang akan busy sampai ke malam..ye, sampai malam!!aduss..malangnyalah busy di hari Isnin..Monday blues baru nak warm up dah dapat kerja bertimbun-timbun..heh

Berkobar-kobaran juga semangat nak masuk contest sana sini dan mencuba luck untuk dapatkan give away. Maklumlah ramai bloggers buat contest sempena Hari Raya Aidilfitri. Nak cuba nasib la. Lagipun tak pernah cuba sebab selalunya macam takde masa nak join.