Friday, February 24, 2012

Restoran Dima, Bukit Beruang, Melaka

Malam semalam kami makan di Restoran Dima ni. Saje je nak tukar selera. Sian kat anak tekak asyik makan benda yang sama.


Sekarang ni memang dah jarang-jarang masak. Tambah-tambah lagi dengan perut dah sangat PJK ni. Weekend je masak sebab ada masa. Macamana nak masak malam kalau sampai rumah pun dah pukul 9. Nak makan pukul berapa pulak kalau nak menunggu siap masak. Lainla kalo masterchef. Setengah jam siap deko2 sekali..heh

Yang ni Maghot Meat (Lamb). Saiz M. Ada 3 saiz, S, M dan L. Yang untuk saiz M ni harganya RM28.00 untuk 2-3 orang. Sedap daging kambing nya.  
Kalau takde sambal tomato ni memang tak kick la sebab rasa muak makan mbekkk... 


Yang dah biasa makan makanan Arab mesti dah expert dah nama-nama jenis makanan Arab ni. Tapi silala jangan bayangkan macam restoran-restoran Arab kat KL ye. Tapi di Melaka restoran Arab ni paling top kut sebab ada juga ternampak Tuan Yang Terutama Yang Di Pertua Negeri Melaka Tun Datuk Seri Utama Khalil Yaakob makan di sini.


Yang bestnya kat restoran ni minumannya. Memang best especially air buah. Semalam kami minum air Papaya + Milk Juice, Orange Juice dengan Sirap.  Alamat :

Restoran Dima
Lot 1846, No 2
Jalan Bukit Beruang Utama
75450 Melaka
Tel : 06-232 3515