Thursday, May 05, 2011

Takut Tengok


Apsal sejak menjak ni saya rasa macam semacam je bila tengok muka-muka artis dalam paper ke majalah ke tv ke..baru sat tadi tengok gambar seorang penyanyi zaman dolu-dolu dengan anak dia. Macam takde beza pun.


Muka tegang, pipi lawa, muncung Angelina Jolie, muka flawless, jerawat tarak, lemak terkumpul pun yillek, body takleh nak komen, mata kalerful, hairdo perfect...yang lelaki pun tanak kalah jugak...


Adakah make up artist mereka terlampau terer sampai menjadikan muka dorang sebegitu? Atau mereka-mereka ini telah pun mendapat kan bantuan yang pakar? Apsal yang dah veteran pun lawa tegang semacam.


Ada yang sampai kena make up jadik tak lawa pulak dan...semata-mata nak membawa watak orang-orang yang tak lawa. Aishhh,...tak dapat terima kenyataan sungguh la...hihi..tapi bila tengok lama-lama macam "eh, ni betul ke ni"... ni dah ter over-dose CSI la ni..heh 


Dan semestinya mereka telah dikurniakan Allah rupa sebegitu cantik...moga dapatla  mereka memelihara kecantikan kurniaan Allah tu sebaiknya jugak..


Eh, ni takut tengok ke dengki..kalau lawa semulajadi nak la jugak dengki...hu hu hu..