Thursday, December 30, 2010

Umur caye satu tahun laa...

25 Disember 2010. Genaplah setahun Ahmad Raif Idlan di bumi Allah. Syukur pada Allah, kami dikurniakan anak yang sihat badan dan akal fikiran, cergas dan menghiburkan. Buah hati pengarang jantung mama and babah.

Sambutan hari jadi Ahmad biasa je. Lagipun Ahmad too small to appreciate what birthday celebration is at this age. Maybe dah besar sket, baru kita buat yang ada tema2 bagai.

Tema privates ke tapi yang penting tak membazir. Tak pun tema ultraman ke coz Ahmad is so into Ultraman and bolaaa. Mama pun boleh jadik otromen jugak kadang-kadang bila Ahmad meragam kan kan kan....

But this time, kami ajak mak dan adik-adik makan ikan bakar je. Sebenarnya tak berapa sesuai nak buat kat situ, tapi dah salah sorang adik Mr Husben nak share belanja, kami pun on je.

Bukan apa, tempat tu sesakkk...especially weekends..penuh dengan orang dari luar yang datang cuti kat Melaka. Dah tu time Krismas pulak tu. Memang penuh tempat tu.

Ahmad dapat banyak birthday present. Mekasih semua pakcik dan makcik. Next year kena lebih meriah la nampaknya..ngeh..

besday boy yang sangat lasak..

hazel cheese cake yang sangat best!yummy

our small family

Ahmad dengan hadiah dari Pak Ude dan Mak Ucu..yang ni best! so mama ngan babah boleh
jimat for the next 2-3 years...

Hadiah Mak andak dengan Pak Andak..yang ni pun kena tunggu Ahmad besar dulu..
sebab kena kayuh2..

Famili besar..
sebelum malam...

Seriusnyaaa...dengan opah sekali

dah setat dah gelak tok wan dia tu...

tempat makan.....Medan Ikan Bakar Muara Sungai Duyung Melaka..bolehlaaa... 

dengan mak ucu dapat hadiah telefon..boleh cakap betui2 telefon tu... 

dengan Pak Cik dan hadiah pakcik

kusyuk dapat main bola...
 
hadiah dari mama dan babah..sebab Ahmad suka bola


Ahmad Raif, bila Ahmad Raif dah besar dan terbaca catatan ni, Ahmad akan tau mama dan babah sentiasa  berdoa Ahmad akan membesar sihat dan jadi anak yang soleh. Jadi orang yang cemerlang dan beriman dengan sebenar-benar iman kepada Allah.

Dengan hari jadi yang pertama Ahmad ni juga bermakna dah genap setahun mama menyusukan Ahmad walaupun tak sepenuhnya sampai 6 bulan. 

Moga berkat air susu ibu ini dapat melembutkan hati Ahmad dan merapatkan hati-hati kita. Berkat ia juga menjadikan Ahmad orang yang berjaya di dunia dan akhirat.  Dan dapat juga menjauhkan diri dari berbuat benda yang tak elok dan dapat melukakan hati kami.

Satu tahun ni penuh emosi, gembira, ketawa, sedih, terluka, geram, marah, merajuk..tapi mama rasa tahun 2010 ini lebih banyak emosi gembira becoz now we have you. A special you.

Ahmad Raif Idlan, mama and babah love you.. we know you know it..!!