Tuesday, June 28, 2011

Tangan Saya Sakit - Bahagian 1

Aduhai nya pun..dah macam Upin Ipin pulak ada bahagian 1, 2..

Entri semalam saya cerita pasal tangan kanan Ahmad yang bengkak..Kisahnya semalam lepas office hour, kami ke klinik yang ada x-ray. Malangnya doktor pakarnya takde pulak.

Ok fine. Nak pergi hospital terus kena ada surat rujukan pulak tu. Ermm, jadinya harini baru nak pergi. Kami dah survey kat mana yang ada x-ray service dan dapat results secepat mungkin hari ini.


 ~ Ala, rileks la mama. Orang sepah sikit, ambik gambar, sepah sikit, amik gambar. Semua nak jadik bahan bukti. Susah laa...~

 


 ~  Selak-selak buku Yellow Pages nak carik mana ada jual kapal terbang second hand nak bagi birthday present babah nanti ~

 


 ~ Sebelum buka, sebelum boleh garu-garu sesedap rasa ~

 

~ Iye, puan-puan sebelum kita masak, kita sepahkan dulu ye. Bukan apa, senang mama nak cari mana rempah, mana garam. Lagi senang kita sepahkan kat lantai ye. Lagi luas, lagi baik.~~ Selain itu ye puan-puan, kita boleh masak kat ruang tamu atau kat mana-mana yang selesa la..Kalau rasa nak masak kat bilik tidur pun ok jugak~Semua kena guna tangan kiri. Dalam video tu tak boleh bengkokkan tangan sebab belum buka balutan lagi. Sian anak mama.

Kita doa sama-sama pada Allah supaya cepat sihat ye.

Nanti kita boleh ajak babah pergi mandi-mandi, pastu shopping untuk mama..  : P