Thursday, January 06, 2011

...mungkin lebih ramai yang jadikan "tak tahan tengok" sebagai faktor kurangkan hukuman...

Hukuman apa? kat sini saya rujuk pada hukuman untuk perogol. "Tak tahan tengok" apa pulak? Tak tahan tengok perempuan yang berpakaian seksi sangat.

Semalam berjalan-jalan menghabiskan duit *macam* orang kaya kat Dataran Pahlawan, ternampak dua tiga orang wanita yang pakai baju tapi serupa macam tak pakai baju. Mak oi, kau gila ke apa pakai baju gitu?

Boleh masuk world record -- seluar terpendek di dunia, baju terjarang ala-ala transparent abad ini. Heran juga ye, yang kita pakai macam biasa pun sejuk jugak dalam shopping mall tu, mereka ni selamba je. Kulit tebal ke?

Yang pasti muka kena tebal nak pakai macam tu kan..

Acik yang perempuan ni pun tertoleh 2 -3 kali menengok, inikan pulak lelaki-lelaki sejati yang masih belum pupus, termasukla Mr Husben, yang setia pada yang satu -- owhh..ayat penyedap hati.

Ala, tu kan biasa bagi lelaki, kang kalau dia pandang lelaki tertoleh senyum2 sampai 4-5 kali, kita pulak yang naik risau kan. Eh, maksudnya akak pun perempuan sejati ke?..haha..tak senonoh ok.

Oh, sungguh saya tak jeles kalau anda nak berpakaian begitu, tapi setiap perkara ada adab dan aturannya, tak kira apa jua agama. Masing-masing ada pendirian, pegangan dan akal fikiran sendiri. Berfesyen biar kena pada tempatnya, audience nya, quorum nya.  

Jadi harap dapat gunakan akal fikiran anda yang waras ditempat yang betul -- maksudnya boleh kalau nak seksi gaban gitu, tapi kat dalam bilik untuk suami atau tempat yang takde kanak-kanak. Kalau kau nak pergi funeral pakai gitu, memang saje nak kena pang..

Dan gunakanlah akal anda dan tunjukkan belas kasihan anda sebab pakaian anda  mendorong jenayah dan penganiayaan pada wanita lain yang tak berpakaian seksi.

Jadi, rasanya faktor mitigasi dalam perbicaraan kes rogol, "pakaian seksi mendorong saya merogol" adalah faktor mitigasi yang menjadi semakin "biasa".

*harapan anda untuk tengok tayangan percuma tak tercapai ye, sebab "for my own eyes only"..LOL*