Monday, October 11, 2010

senarai nama mangsa kemalangan maut di Melaka

Terkini mengenai kemalangan maut di Lebuhraya PLUS berdekatan dengan Tol Simpang Ampat semalam.

Polis mengesahkan 9 adalah warga tempatan dan 3 adalah warga asing.

Mangsa ialah pemandu bas ekspres R Ramachandra, 52, dari Kampung Tengah, Klebang Besar; penumpang bas ekspres Muhammad Farizuddin Talib, 19, dari Balai Panjang, Malim; Azizi Ajis, 19, dari Kampung Japis, Nyalas.

Norazmi Abdul Karim, 24, dari Kampung Pondok Kempas, Selandar; Sharene Sofia Fadzry Tan, 18, dari Semabok Perdana; dan Nur Shafika Baba, 29, dari Pokok Mangga di sini.

Tiga lelaki warga Myanmar itu ialah Pau Khan Tual, 21; Kam Khaw Tual, 28; dan Cin Thawa Tuang, (umur tidak diketahui, kenderaan yang mereka naiki belum disahkan).

Pemandu van, Goo Chuan Heng, 34, dari Taman Maju, Batu Pahat; Pang Shi Moei dari Taman Segar, Segamat, 57, dan Eng Sok Kuan dari Kuala Lumpur, 52 (belum disahkan kenderaan yang dinaiki).

istimewa oktober 2010

tarikh yang cantik 10.10.10 dah pun lepas..semalam hari kami sekeluarga berlalu tanpa sebarang perkara istimewa. Cuma bawak Ahmad pergi Pantai Tanjung Bidara.

Pagi tadi dalam kete ke tempat kerja, sempat dengar radio. Seorang pendengar radio tu hantar sms pasal fakta menarik bulan Oktober..

mungkin ada yang dah tau sebelum ni, tapi saje je nak berkongsi,...

memang betul kan, bulan ni ada 5 kali hari Jumaat, 5 kali hari Sabtu dan 5 kali hari Ahad.

Sebelum ni macam tak perasan pun sebab bulan ni bulan busy.

Dan 5 kali setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad ni cuma akan terjadi dalam masa 823 tahun sekali..Menakjubkan kan?